Geçtiğimiz gün ilki gerçekleşen 1. Uluslararası Turizmde Dijital Dönüşüm Kongresi’ne ilimizin tanıtımı için Düzce Valiliği tarafından hayata geçirilen mobil uygulama damgasını vurdu. Kaynaşlı Topuk Yaylası Fenerbahçe Spor Klübü Tesisleri’nde gerçekleştirilen kongrede konuşan Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı, ilimizin turizm değerlerinin ön plana çıkmasının önemine vurgu yaptı.



Düzce’nin İstanbul ile Ankara arasında önemli bir jeopolitik konuma sahip olduğuna dikkat çeken Dağlı, bu önemli konumuna rağmen Düzce’nin otoyol ile transit geçiş nedeniyle ziyaret edilemediğini dile getirdi.



Transit geçiş nedeniyle kaybedilen yolcuların kazanılması için mobil bir uygulamanın başlatıldığını ve bu sayede Düzce’ye yaklaşan yolcular için dijital ortamda Düzce tanıtımının devreye gireceğini ifade eden Dağlı, şöyle konuştu; ‘Dijitalleşmenin arttığı bir ortamda her işimizi cep telefonu ile yaparken  biz de oluşturduğumuz uygulama ile kişi, Düzce'ye yaklaşırken ilimizin tanıtımı başlasın, ilimizin derinliklerine ilerlesin gitmek istediği konumlar kendisine ulaşsın ve eğer Düzce'ye gezmek isterse bu şekilde gezsin istedik’ dedi.



Düzce’nin yüzde 52’sinin orman alanı olduğunu ve doğa tabanlı turizm açısından bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen Dağlı, ‘Konuralp Antik Kenti bizim için önemli, Akçakoca Ceneviz Kalesi ve mavi bayraklı plajımız önemli. Yaylalarımız ve rafting etkinliklerimizin yanı sıra motocros alanlarımızı geliştirmek için hep birlikte çabalıyoruz. Sayın Bakanımızın ilimize belediye başkanı olarak gelmesi yarım kalan projelerin tamamlanması açısından ilimiz için önemli" şeklinde konuştu.

Haber: S. AYAN