Düzce’de ve bölgede tek olan ergoterapi merkezi Düzce’ye kazandırıldı. Merkezin açılışı Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde  yapıldı. Açılan merkezle 0-10 yaş arası otizmli çocuklar, zeka geriliği yaşayan çocuklar gibi psikolojik desteğe ihtiyacı olan çocuklar eğitim görebilecek.



“Düzce’de de bölgede de ilk”
Açılan merkezle ilgili değerlendirmelerde bulunan Düzce İl Sağlık Müdürü Operatör Doktor İbrahim Özcan şu ifadelere yer verdi:

“Bugün burada Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde yakın bölgede olmayan ergoterapi ihtiyacı olan bireyler ile 0-10 yaş arasında çocuklar ki bunlar bizim geleceğimiz terapiye ihtiyacı olanlar için çocuk psikiyatrileri, çocuk nörologları tarafından topluma kazandırılması, ailenin bilinçlendirilmesi açısından yeni bir ünitenin açılışını yapıyoruz. İnşallah buraya ihtiyaç olmaz ama bu toplumun gerçeği ve bu tip çocuklarımız var. Böyle bir terapi merkezi Düzce’de de bölgede de ilk. Bunun için hastane bir hazırlık yaptı. Ergoterapi uzmanımız aramıza yeni katıldı. Biz de buraya topluma kazandırılması gereken çocuklarımızı bekliyoruz. Diğer illerden de bekliyoruz.”



“Burayı çocukların eğlenebilecekleri şekilde tasarladık”
Açılan merkezde görev yapacak olan Ergoterapist Güleser Güney de çocukların önemine değinerek şöyle konuştu:

“Burada çocuklarımız için bir ünite hazırladık. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve onların bağımsız birey olabilmeleri, topluma kendi başlarına katılabilmeleri, kendi işlerini yapabilmeleri bizim için çok önemlidir. Bu nedenle biz burada çocuklarımızın hem duyusal, hem motor hem de bilişsel fonksiyonlarının gelişmesi destekleyecek şekilde özellikle 0-10 yaş arasında aktif olmaları için çalışmalar yapıyoruz. Günlük yaşam eğitimleri yapıyoruz, aktivite analizleri yapıyoruz. Daha sonra problemleri anladıktan sonra o şekilde eğitim yapıyoruz. Burayı çocukların eğlenebilecekleri şekilde tasarladık.”







Haber: M. AYDIN