Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir, Ramazan ayı ve oruç ibadetine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Toplumsal yaşamda dünyevileşen, yaşamı ve dünyayı önceleyen insanın oruçla nefsi duygularını törpülediğinin altını çizen Yrd. Doç. Dr. Akdemir, orucun nimetin anlamı ve değeri hakkında farkındalık oluşturduğunu ve empati duygusunu geliştirdiğini söyleyerek merhamet ve acıma duygusu gelişen zengin kimselerin de ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardımcı olduklarını ifade etti.

"Daha iyiye ve güzele ulaşmasına vesile oluyor"

“Ramazan ayı, rahmet¸ bağışlanma ve af duygularının yeşerdiği; oruç, namaz, zekat, fitre ve hayırlarla insani niteliklerin canlandığı ve geliştiği; yardımlaşma¸ kaynaşma ve diğergamlık anlayışının canlandığı; sosyal varlık ve toplumsal olma duygusunun yaşandığı özel bir zaman dilimidir.” diyen Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir, Ramazan'ın; yıl içerisinde duygu, düşünce ve davranış erozyonununa uğrayabilen insanın niteliğini geliştirmesine, insani özelliklerini olgunlaştırmasına, daha iyiye ve daha güzele ulaşmasına vesile olduğuna vurgu yaptı.

Ramazan ayı nasıl değerlendirmeli?

Müslümanların Ramazan ayını nasıl değerlendirmesi gerektiğiyle ilgili önemli noktalara temas eden Yrd. Doç. Dr. Akdemir, “Ramazan ayında farz namazları ve teravihi, Allah'ın evi ve Müslümanların buluştuğu, kaynaştığı mekanlar olan camilerde kılmak, mukabeleleri camide dinlemeye gayret göstermek önemlidir. İbadet sevaplarının daha fazla kazanıldığı, sosyalleşmenin geliştiği mübarek yerler olan camilerin süsü ve imarı, cemaatinin varlığıdır. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın camilere gitmesi ve cemaate katılması önem arz etmektedir.” dedi.

"Beslenme, diyet veya eğlence olarak görülmemeli"

Yrd. Doç. Dr. Furat Akdemir “Ramazan, insana açılan özel bir rahmet kapısıdır. Yüce Yaratıcının bizlere verdiği bir fırsat ve kendimizi yenilememiz için bir imkandır. Ramazan ve oruçtan beklenen gayenin elde edilebilmesi için bu ayın beslenme, diyet veya eğlence olarak görülmemesi gerekir.  Ramazan ve akabinde kutlayacağımız bayramın milletimiz, devletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olmasını,  aynı zamanda Ülkemizde ve dünyada huzur, kardeşlik ve barışın gelişimine katkı sağlamasını Allah’tan niyaz ederim.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber:C.ÜSTÜNER