Düzce Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından Düzce’de görev yapan basın mensuplarına kahvaltı organizasyonu düzenlendi.



“Önerileriniz ve tespitleriniz bizim için kabuldür”
Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Özcan, kahvaltıda basın mensuplarına buluşmanın geciken bir davet olduğunu ve basınla sağlığın bir arada olması gereken iki kurum olduğunu söyledi.

Özcan, “Bugün bir arada olmamızın amacı, ‘halkı nasıl doğru bilgilendiririz ve halka verilen sağlık hizmetlerini daha iyiye nasıl taşıyabiliriz?’ sorularına yanıt bulmaktır. Bunu beraber devamlı haberleşme içinde olarak çözmek istiyoruz. Hastanelerimizde muhakkak eksiklerimiz olacaktır ama yoğun hasta talebi olduğu için ve hastanın da hayatını tehlikeye sokmadan bunu yapmaya çalışıyoruz. Zor bir süreç ama bu süreci hızlandırarak bugünlere geldik. Eksiklerimiz var ama arkadaşlarımız 7/24 çalışıyor. Amacımız Düzce halkına daha iyi hizmet verebilmek bunu için çalışmalarımız devam edecektir. Sizlerin de destekleriyle ‘daha iyi sağlık hizmetini nasıl verebiliriz’ bunun çabası içerisindeyiz. Önerileriniz ve tespitleriniz bizim için kabuldür.” diye konuştu.

Genel sekreter: “Dünkü mağduriyet yok”

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde randevu alırken vatandaşların yaşadıkları sorunu dile getiren Özcan konuya ilişkin şunları dile getirdi:
“Dün basına yansıyan randevu almadaki sıkıntı bir hafta evvelinden arkadaşlarımızın yazılımla ilgili programdan kaynaklanıyor. Bizim aynı zamanda Sağlık Bakanlığı tarafından verimlilik ve kalite değerlerimiz var. Bu konuda değerlendirmede randevu alan kişinin hastaneye geldikten sonraki muayeneye giriş saatiyle alakalı arada geçen zamanın kısa sürmesi isteniyor. Yani randevu aldıysanız hastaneye geldiğiniz en geç 5-10 dakika içerisinde muayene olabilmeniz gerekiyor. Bu konuda yaşanan gecikme bizim yazılımımızdan kaynaklandı. Firmamızla yazışmaya başladık ve dün bu basına yansıyan mağduriyet bugün yok. Vatandaş geldiği zaman artık ayrı bir yere kuyruğa girmiyor. Bu sorunları aşacağız. Vatandaş geldiğinde tekrar sıra almayacak. Kapıya gidip saatinde muayenesini olacak.”

“Fidanlık alanına otopark istiyoruz”

Özcan vatandaşların tepkisine neden olan ve emniyet güçleri ile halkı karşı karşıya getiren otopark sorununun neden kaynaklandığı ve sorunun çözümü noktasında atılabilecek adımlara dair şöyle konuştu:

 “Hastanemize ortalama 4 bin poliklinik hastamız geliyor ve bunlar tek başına gelmiyor. Yaklaşık 900 kişi de Acil’e geliyor. Yaklaşık 300 yatağımız var. Biliyoruz ki hasta ziyaretleri bizim geleneklerimizde önemlidir. Bunların 1-2’şer kişi geldiğini ve bin personelimizin de yarısının arabayla geldiğini düşünelim. Hastanenin açık ve kapalı otopark kapasitesi yaklaşık 400 civarında ama burada 4-5 bin civarında araç sirkülasyonu var. Bizim talebimiz, hemen karşımızda fidanlık arazisi var. Buraya otopark yapılsa hiç olmazsa vatandaş aracını park edip buraya gelebilir. Artık şehrin içinde bir fidanlık arazisinin bir anlamı yok. Oranın en azından sağlık tesisi alanına dönüştürülüp geçici olarak da otopark sorununu gidermesi halinde problemimiz kalmayacaktır. Bu konuda gerekli yerlere verilmesi için dosyalarımız hazır.”

Muncurlu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi oluyor

Muncurlu Devlet Hastanesi’nin son durumu ve akıbeti ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Özcan, buranın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi olacağını ve giriş katında bir bölümün de Uyuşturucuyla Mücadele Merkezi olarak ayrılacağını belirtti.

Eski acil üç kurumun hizmet binası olacak

Özcan eski Atatürk Devlet Hastanesi’nin acil bölümünün prefabrik binasının Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Birliğinin hizmet binalarına ev sahipliği yapacağını açıkladı.

“Branş doktorlarımızda eksiğimiz yok

Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İbrahim Özcan son olarak Düzce’deki devlet hastanelerinin durumuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Özcan, “Düzce Atatürk Devlet Hastanesi profilinde branş doktorlarımızda eksiğimiz yok. Hatta şimdiye kadar olmayan Çocuk Nefrolojisi Uzmanı ve Çocuk Psikiyatri Uzmanı göreve başladı. Bunlar artık bizde var. Diğer branşlarda da olmayan branşımız yok. Akçakoca’da birkaç branş eksiğimiz var. Buradan her gün doktor gönderiyoruz. Akçakoca’ya da bir Çocuk Hastalıkları ve Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı geliyor. Akçakoca rahatlarsa bizim daha başka projelerimiz var. Birkaç sürprizimiz var. Ayrıca Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’mize anestezi altında çene cerrahisi ameliyatları yapacak bir uzman hekime kavuştuk.” diye konuştu.

Kahvaltıda Düzce Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Salim Yıldırım, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Zengin ve Yardımcısı Ökkeş Kepek, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Müdürü Özkan Çalış ve Düzce Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Hamid Özmen de yer aldı.