Düzce İl Sağlık Müdürlüğü, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla  Krempark AVM’de bir fotoğraf sergisi düzenledi. Kanserle mücadelede toplumun farkındalığını arttırmak, toplum bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık çalışmalarına halkın katılması amaçlanan fotoğraf sergisinde, kanser tedavisinde başarılı olmuş insanların fotoğrafları gösterildi. Etkinlikte görevli olan Dr. Rabia Hızarcı Düzcelilere kanser hakkında bilgiler verdi.
 


“Siz de kanseri yenebiliriz mesajı vermek istedik”
Öncü Haber mikrofonuna fotoğraf sergisi ve kanser tedavisi hakkında açıklamalar yapan Dr. Rabia Hızarcı şunları söyledi: Sağlıklı hayat merkezinin KETEM biriminde  çalışıyorum. Kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezinde, oranın sorumlu hekimiyim. 4 Şubat Dünya Kanser Günü, Dünya Kanser gününde böyle bir  faaliyet gerçekleştirmek istedik. Burada resim sergisinin amacı şu kanser toplum genelinde herkesin korktuğu elbette kimsenin yakalanmak istemediği bir hastalık. Uzun süren bir hastalık. Hem yakalanan hastayı hem de ailesini çok yıpratan bir hastalık. Erken teşhis ve erken tanıyla tedavisi mümkün olan sonucunda ise bende atlattım başardım diyebilecekleri bir hastalık. Bu sergide de aslında gerçek hayattan kişilerle gerçek hayatta kansere yakalanmış, onunla mücadele etmiş kişilerle siz de kanseri yenebiliriz mesajı vermek istedik.
 


“Erken tedavi ile hayata tutunmaya devam edebilirsiniz”
Kanser tedavisinde erken teşhisin önemini vurgulanan Dr. Hızarcı şöyle konuştu: “İnsanlar sağlıklı olduğu zaman kendisinin hiçbir şikâyeti olmadığı zaman doktora gelmeye erken teşhis herhangi bir sağlık kuruluşuna müracaat etmek için birazcık üşengeçler erken evre kanserde hiçbir şekilde bulgu olmaz zaten. Özellikle bizim kendi taradığımız meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri, bende bir şey yok deyip taramalarınızı ertelemeyin erken teşhis için bize gelen erken teşhis edelim ki erken tedavi ile hayata tutunmaya devam edebilirsiniz.”