Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulanan Genç Çiftçi Projesi’ne 2018 yılında da çiftçilerden yoğun talep geldiği açıklandı.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 2016 yılında 185 genç çiftçiye 5 milyon 550 bin TL, 2017 yılında 196 genç çiftçiye 5 milyon 880 bin TL hibe desteği verildiği bildirildi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu ve beraberindeki heyet de uygulanan projeleri yıl içerisinde yerinde inceledi. Bu kapsamda son olarak Kaynaşlı’ya bağlı Darıyeri Mengencik Köyü’nde Genç Çiftçi Projesi kapsamında kurulan İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği Projesi’ni uygulayan Aslı Çeşme’ye ait tesis ziyaret edildi.

Ziyareti değerlendiren İl Müdürü Harun Kabaoğlu, “Genç Çiftçi Projesi ile ilimiz birçok yetiştiricilik ve üretim tesisine kavuştu. Gerek Düzce’nin gerekse ülkemizin bu üretime ihtiyacı var. 2016 yılında başlayan bu proje 2018 yılında da devam edecek. Başarılı bir şekilde uygulanan bu projeler üretime ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunacak.” ifadelerin kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER