Denetimler Ramazan’da sıklaştırıldı
Halk sağlığı ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla rutin olarak yapılan kontroller, Ramazan ayında sıklaştı. Ramazan ayında sıklaştı. Ramazan ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak için İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nde görevli gıda kontrol görevlileri denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, içinde bulunduğumuz bu mübarek ay boyunca toplu iftarlara yemek sağlayan yemek siteleri başta olmak üzere; yoğun olarak tüketilen ekmek-pide unlu mamuller, tatlı ve pastacılık ürünleri ile et ve süt ürünlerinin üretimi yapan işyerlerinin gıda güvenliği açısından denetimlerinin yapıldığını belirtti. Muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı Ramazan paketleri ile hurma ve şekerleme gibi ürünlerinin satışının yapıldığı satış yerlerinde ise ürünlerin son tüketim tarihi ve etiket bilgilerine yönelik kontrollerin arttırıldığını belirtti.

Tüketicilere önemli uyarılar
Tüketicilere de önemli uyarılarda bulunan Kabaoğlu, şunları kaydett: “Toplum sağlığı açısından ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda kayıt belgesi olmayan firmalara ait ürünleri satın almayın. Ürünlerin son tüketim tarihlerinin geçmemiş olmasına, ambalajlarının sağlam ve şişmemiş olmasına aynı zamanda gıdaların etiketlerinde yazan şartlara uygun muhafaza edildiklerini dikkatlice kontrol edin. Gıda ile ilgili her türlü şikâyetinizi Alo 174 Gıda Hattı’na bildirin.”

9 işletmeye 29 bin TL ceza
İl Müdürü Harun Kabaoğlu; ayrıca 2017 yılında il genelinde gerçekleştirilen denetimler konusunda da bilgiler verdi. 2017 yılının ilk 5 ayında toplam 1601 gıda işletmesinin denetim ve kontrolünün yapıldığını kaydeden Kabaoğlu, “Yurt genelinde yapılan gıda izleme programları çerçevesinde ve müdürlüğümüze yapılan ihbar ve şikâyet üzerine 75 adet gıda numunesi alındı. Bu denetim ve kontroller sonucu; 5996 Sayılı Gıda Kanunu’na aykırı hareket eden ve analiz sonucu Türk Gıda Kodeksi’ne aykırı çıkan 9 işletmeye toplam 29.109 TL yasal işlem uygulandı.” ifadelerini kullandı.