Düzce’nin uzun yıllar sonra kavuştuğu yeni devlet hastanesinde sorunlar biteceğe benzemiyor.2016’nınEylül ayındapoliklinikhizmeti vermeye başlayan ve geçtiğimiz günlerde de acil servisi faaliyete geçen Aziziye Mahallesi’ndeki Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin önü adeta pazaryerine döndü. Hastanenin fiziki koşulları ve otopark sıkıntısı başta olmak üzere hizmete girdiği günden bu yana problemlerle adından söz ettiren yeni hastane şu günlerde seyyar pazarcıların bir numaralı adresi oldu.

Hastaneyi ilk kez ziyaret ettiği gün henüz birkaç ay önce açıldığını duyunca şaşkınlığını gizleyemeyen ve “Burası ne böyle, pazaryeri gibi” diyerek tepkisini kelimelere döken Vali ZülkifDağlı’nınuyarılarına karşılık hala hastane çevresinde gereken düzenlemelerin yapılmaması tepki çekiyor.

“ÜRÜNLER KONTROLSÜZ SATILIYOR”
Simitçisinden meyvecisine bir çok seyyar satıcının tezgah açtığı hastane çevresindeayrıca kahve ve çay servisi yapanseyyar araçlar daözellikle girişi mesken tutuyor. Hastane etrafını adeta pazaryerine çevren bumanzara, hem açıkta satılan ürünler nedeniyle halkın sağlığı için tehdit, hem de yarattığı kargaşa sonucu kötü bir görüntüye yol açıyor.

Sağlık gibi önemli bir işlevin yerine getirildiği Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin önünde bu şekilde kontrolsüz ürün satışının yapılmasıtedavi için gelen hastalar ile yakınlarını görmeye gelen hasta yakınlarının tepkisine yol açıyor.


“HASTALIĞA DAVETİYE”
“Hastamızı görmeye geldik, hasta olacağız” şeklinde sitemde bulunan tepkili vatandaşlar, What’sApp ihbar hattımıza gönderdikleri fotoğraflarla konuyla ilgili şikayetlerini ifade etti. Satılan ürünlerin kontrolsüz ve denetimden uzak satıldığını kaydeden vatandaşlar, gerekli denetimlerin yapılması için zabıta ekiplerini göreve davet etti.

“BURASI PAZARYERİ Mİ?”
Hasta ve hasta yakınlarının yiyecek-içecek ihtiyaçlarını hastane içerisindeki kantinler ya da etraftaki esnaflardan karşılayabileceğine dikkat çekilirken, “İlk kez gidenin kendini pazaryerinde gibi hissettiği bu kötü görüntü, Düzce Devlet Hastanesi önüne yakışmıyor” denilerek yetkililerin bu duruma el atması istendi.