Bu zamana kadar doktor konusunda hiçbir zaman beklenen verimi veremeyen Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde sular bir türlü durulmuyor. Özellikle kadın doğum uzmanının olmaması ciddi sıkıntılar yaratırken hastanede görevli doktorların neden başka bölgelere gitmek istemeleri de ortaya çıktı.

Düzce’de doktor yetersizliği sebebi ile sağlık sorunları yaşanmakta olduğu herkesçe biliniyor. Bu sorunun çözümü düşünülürken sebebi ile ilgili ortaya şok iddialar atılıyor. AK Parti’den yetkili bir kişi, hastane müdürü ve başhekimi karşısına alarak sert bir şekilde tepki gösterdi.
Gece saat 02.00 sıralarında hastaneye gelen parti yetkilisine cevap veren Başhekim, “Biz bu hastanede ameliyat yapılamayacağını söylemiştik. Bitmemiş hastaneyi kucağımıza attınız. Şimdi kafanıza göre konuşuyorsunuz. Ben cerrahım. Her yerde çalışabilirim. Ama sen cerrah bulamazsın” şeklinde sert bir dille tepki gösteriyor.

Yaşanan bu durum üzerine hastanede çalışan doktorlar tedirginlik yaşayarak başka bölgelere tayin istiyor. Ortaya çıkan bu durum, hastanede sadece doktor sıkıntısı çekildiğini değil aynı zamanda ciddi sorunlar yaşandığını da gözler önüne seriyor.

Haber: M. AYDIN