Düzce’de yaşayan vatandaşlar artık kısıtlı bir mekanda hizmet veren eski devlet hastanesi acilinden kurtuldu. Yıllardır dar ve eski bir yapıda vakalara müdahale eden sağlık çalışanları taşınma işlemlerinin tamamlanması ile nihayet yeni yapılan hastanede görevlerine devam edecek.

Son günlerde otopark sorunu ve çevre düzenlemelerindeki eksikliklerle kamuoyunu meşgul eden Aziziye Mahallesi’ndeki Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ile ilgili bu kez güzel haber Düzce Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri İbrahim Özcan’dan geldi.

Düzce Valiliği aracılığıyla yapılan açıklamada, yapımına 2010 yılında başlanan ve 19 Eylül 2016 tarihinde poliklinik hizmeti vermeye başlayan 352 yatak kapasiteli Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde bulunan Acil Servis Poliklinikleri ile Doğumhane Servisi’nin de 10 Ocak Salı günü saat 08.00’dan itibaren 7 gün 24 saat esasına göre hizmet vereceği bildirildi.

Acil Servis poliklinikleri ileDoğumhane servisinin açılışından bugüne 4 aydır sadece poliklinik hizmeti veren yeni hastane binasına 10 Ocak Salı günü saat 02.00’da taşınma işlemine başlanacağı kaydedildi.

Bir diğer önemli konu olan yataklı servislerin ise kademeli olarak taşınmasının devam ettiği aktarılırken vatandaşları Acil Servis ve Doğumhane servisleri için yarından itibaren yeni hastanenin acil servisine başvurabilecekler.