Düzce’nin eksiklerinin giderilmesi için özel bir çaba göstereceğini ifade ederek ilin bölgeye hitap edeceği kurumları kazandırma girişimlerine başlayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesinin rehabilitasyon merkezine dönüştürülmesini sağlamak için çalışmalarını sürüyor.

Özlü’nün hastaneyi uyuşturucu madde bağımlıları başta olmak üzere yaşlıların ve fiziksel engellilerin tedavisinde hizmet verecek bir rehabilitasyon merkezine dönüştürme çabalarında önemli bir mesafe kat edildi.

Bakan Özlü girişimlerdeki son gelişmeleri dün açıklarken Sağlık Bakanının konuya olumlu yaklaştığını paylaştı. “Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Muncurlu Atatürk Devlet Hastanesinin rehabilitasyon merkezi olmasını söyledim. Konuyla ilgileneceğini söyledi. Hatta Batı Karadeniz Bölgesi Rehabilitasyon Merkezi diyeceğiz. Sayın Bakanımız olumlu baktığını söyledi.”

Bilindiği üzere Özlü, milletvekilliği döneminde Ankara’da bulunan TSK Rehabilitasyon Merkezine giderek incelemelerde bulunmuş ve merkezin komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı ile görüşmüştü. Görüşmede merkezin işleyişi model alınarak aynı hizmetlerin sivil vatandaşa sunulması planlanmıştı.

Haber:Y.SEVER