Düzce’de 94.5 frekansından yayın yapan Radyo Düet’teki; Düzce Üniversitesi İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’in hazırlayıp sunduğu “Hayatın Renkleri”  programına konuk olan Dr. Öğr. Üyesi Erdem Değirmenci, dinleyicilere “Kalça Eklem Hastalıkları”nı anlattı.



Kariyer oluşumunu ve yaptığı çalışmaları anlatarak programa başlayan Dr. Öğr. Üyesi Değirmenci, Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde her yıl yaklaşık 150 – 200 vakayla karşılaştıklarını söyleyerek, uygulama yapılan hastalarda başarılı sonuçlar alıklarını dile getirdi.

Genetik yatkınlıklar ile sigara ve alkol tüketiminin de kalça eklem hastalıkları nedenleri arasında olduğunu vurgulayan Erdem Değirmenci, dengeli beslenmenin, kemik yapısını güçlendirecek besinler tüketmenin bu hastalığa yakalanma oranını düşüreceğini söyledi.

Kalça eklem hastalıklarının çocukluk döneminden başlayarak ileriki yaşlarda da karşılaşılabilecek bir hastalık olduğunu vurgulayan öğretim üyesi, hastalığın erken teşhis ve tedavisinin önemine değinerek, 0-6 aylık bebeklere teşhis konulması halinde daha kolay tedavi edilebileceklerini ifade etti.



Kalça eklem rahatsızlıkların 55 – 60 yaş aralığında daha sık görüldüğünü Radyo Düet dinleyicileriyle paylaşan Dr. Öğrç Üyesi Erdem Değirmenci, bu hastalığın daha çok darbeli sporlarla uğraşan kişilerde görüldüğünü söyledi.

Program sonunda programın yapımcısı ve sunucusu Öğr. Gör. Duygu Özdemir Cömert’e ve dinleyicilere teşekkür eden Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Erdem Değirmenci, herkese sağlıklı bir ömür dileyerek konuşmasını sonlandırdı.