Önemli bir orman potansiyeline sahip olan Düzce'de Bolu Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde İl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yaz dönemine yönelik tedbirler alınıyor. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü makine parkında bulunan ve orman yangınlarıyla mücadele hizmetlerinde kullanılan başta arazözler olmak üzere dozer, ekskavatör ve greyderler Makine İkmal Şube Müdürlüğü teknik elemanlarınca denetlendi.

Makine parkındaki araçların kontrolleri yapıldı

Denetimlerde Düzce Orman İşletme Müdüğü de ziyaret edilerek, makine parkında yer alan yangın söndürme araçları ile iş makinelerinin faal durumları ve ekipman kontrolleri yapıldı. Yapılan kontrollerde tespit edilen eksiklikler sorumlulara bildirildi. Tespit edilen eksikliklerin bir an evvel giderilmesi için gerekli önlemlerin alınması önemle vurgulandı. Aynı zamanda operatör ve şoförlere kullandıkları makine ve araçları daha iyi tanımaları amacıyla eğitim verildi, verimliliğin arttırılması için teorik ve pratik bilgiler aktarılarak konunun önemi anlatıldı.

İşletme müdürleri, şoförler ve operatörler tarafından, yapılan denetimlerin çok faydalı olduğu ve olası orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahalede etme imkanı sunacağı ifade edildi.

Haber:C.ÜSTÜNER