MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, depreme dayanıklılık testini geçemediği gerekçesiyle Kızılay Genel Merkezi tarafından yıkım kararı alınan Kızılay Özel Akçakoca Yaşlılar Konukevi'ni ziyaret etti. Akçakoca'da ya mevcut alana ya da belirlenecek yeni bir adrese yapımı gündemde olan konukevi için çalışmalar devam ederken, ilçeden ayrılmak istemeyen huzurevi sakinleri bu konuda düzenledikleri yürüyüş ve açıklamalarla yetkililerden destek istiyor. Bu çağrıya kulak veren siyasilerden olan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, konukevinde ziyaret ettiği yaşlılarla yakından ilgilenerek, huzurevinin takipçisi olacağının sözünü verdi.



Milletvekili Ümit Yılmaz’ı karşılarında gören yaşlı misafirler kendilerine yapılan ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ve Akçakoca’da kalmak istediklerini dile getirdi.



"Güçlendirme olmuyorsa yeniden projelendirilip yapılması için girişimlerimiz sürecek"  
Milletvekili Yılmaz ise yaptığı açıklamada, "Akçakoca ilçesinde 1988 yılından bu yana yaklaşık 32 yıldır hizmet veren ve Kızılay Yaşlılar Konuk Evi olarak bilinen hizmet binasında, 1999 yılındaki depremin ardından hasarlar oluştuğu ve bu nedenle yaşlı misafirlerin başka bir yere tahliye edilerek binanın yıkılmasının söz konusu olduğunu öğrendik. Yaklaşık 60 yaşlımızın misafir edildiği bu konukevinin olabilirliği var ise güçlendirilmesi, olmuyorsa yeniden projelendirilip yapılması ile alakalı girişimlerimiz devam edecek." dedi.



Yaşlı konukevinin Akçakoca’da hizmet vermeye devam etmesi gerektiğini dile getiren MHP Düzce Milletvekili Yılmaz, "İstanbul’a nakli düşünülen yaşlı misafirlerimizin, Akçakoca ilçemizde misafir edilmesi ile alakalı konunun takipçisi olacağımızı bilinmesini isterim." şeklinde konuştu.