Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu arasında imzalanan "Aktif İşgücü Piyasası Programları İşbirliği Protokolü" çerçevesinde hayata geçirilen “Tarımsal Nüfus Gençleşiyor” projesi kapsamında Düzce’de genç çiftçiler tarımsal konularda eğitilmeye devam ediliyor.

Kursları ziyaret ettiler
Düzce İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, İl Müdür Yardımcısı Necdet Çiçek, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Burcu Şener, merkez ve ilçelerde açılan kursları ziyaret ederek, kurs öğretmenlerinden bilgiler aldı.

155 kişi sertifika almaya hak kazandı
Kursa katılan çiftçilerin kurs hakkındaki görüşlerini ve taleplerini dinleyen İl Müdürü Harun Kabaoğlu, "Tarımsal Nüfus Gençleşiyor" projesi kapsamında 2017 yılında Düzce’de Bitki Zararlıları ile Mücadele, Fındıkta Budama, Meyve Ağaçlarında Gübreleme, Süt Sığırı Yetiştiriciliği, Besi Sığırı Yetiştiriciliği ve Arıcılık konularında 12 kursun açıldığını ve bu kurslarda çoğu kadın olmak üzere toplam 155 kişinin sertifika almaya hak kazandığı belirterek, 2018 yılında da kurların devam edeceğini söyledi. Ayrıca kurs süresince katılımcılara Düzce Çalışma İş Kurumu İl Müdürlüğü’nce günlük 25 TL ücret verildiğini sözlerine ekledi.

Kursiyerlerin çeşitli sorularını yanıtlayan İl Müdürü Harun Kabaoğlu, Miras Yasası’ndaki değişiklik ile tarım arazilerinin mülkiyet devri ile ilgili kursiyerlere bilgiler verdi.

Toplam 19 kurs açıldı
Öte yandan Düzce’de 2017 yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde merkezde 3, Akçakoca’da 1, Çilimli’de 4, Gölyaka’da 2, Gümüşova’da 8, Kaynaşlı’da 1 olmak üzere toplam 19 kurs açıldı. 364 kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Merkez Kurtsuyu Köyü’nde açılan Arıcılık Kursu halen devam ederken, Aziziye Mahallesi’nde de Bitki Zararlıları ile Mücadele Kursu açılacağı bildirildi.

Haber: C. ÜSTÜNER