Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Öncü Televizyonu’nun 25. kuruluş yıldönümü dolayısıyla kurumumuza kutlama ziyareti gerçekleştirdi. Öncü Medya Grubu yöneticileri tarafından ağırlanan Yılmaz, ziyaretin sonunda mikrofonlarımıza Düzce’deki sağlık hizmetlerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

“Daha nice yıllar hizmet etmeni dileğiyle”
İlk olarak Öncü TV’nin 25. yaşını kutlayan İl Sağlık Müdürü Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle yeni yaşınız hayırlı olsun. Yıllardır Düzce halkına güzel habercilik anlayışıyla hizmet ediyorsunuz. Bizde sağlık kadrosu olarak hizmetlerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Çok güzel, sıcak bir karşılama oldu. Bunun için de teşekkür ediyorum. Daha nice yıllar boyunca hizmet etmeniz dileğiyle.”

Düzce’ye Aile Sağlığı Merkezleri kazandırılıyor
Düzce’de ihtiyaç duyulan bölgelerde inşaatlarına başlanan Aile Sağlığı Merkezleri ile ilgili de bilgiler veren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Birkaç bölgede şantiyelerimiz devam ediyor onun dışında yapmayı planladığımız yerler var. Son olarak Arapçiftliği bölgesinde 5-6 hekimli Aile Sağlığı Merkezi için çalışmalara başlıyoruz. Yanında 112 istasyonumuz olacak. Onun dışında Kalıcı Konutlar’da Aile Sağlığı Merkezi olarak kullanılmaya devam eden merkezimiz var. Biraz eskimişti, yenilemek için oraya da temel attık. Akçakoca’da Hacıyusuflar Mahallesi’nde bağışçımız Horoz ailesi tarafından Aile Sağlığı Merkezi yapılacak. Yine Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile beraber Akçakoca’da otogarın olduğu bölgede tadilatla Aile Sağlığı Merkezi planlıyoruz.”



Akçakoca Devlet Hastanesi’nde son durum
Akçakoca’da sıfırdan yeni bir alanda yapılacak devlet hastanesi binasının son durumunu da paylaşan Yılmaz, “Akçakoca Devlet Hastanesi için yer planlaması yapıldı. Çevre yolu üzerinde belediyeye ait bir alanda hayata geçirilecek. Bakanlıkça proje ihalesi yapıldı. Şuan firma belli olmadı ama ihale neticelenince proje çalışması devam edecek.” dedi.

Hastane yanına 138 araçlık otopark
Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin otopark sıkıntısını çözmek için de düğmeye bastıklarını anımsatan İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, şu bilgilendirmelerde bulundu:

“Otopark sorunu sürekli geliyordu. Hastanenin yanı için bir proje çizdirdik. Kısa vadede 138 araçlık otopark haline gelecek. Orada bir zemin düzenleme çalışması var. En kısa zamanda otopark haline getirip binanın yanında olduğu için oradan bir geçiş sağlayacağız. Hastanenin yanında olduğu için aynı bahçede olmuş olacak.”

Yılmaz’ın ev ve hastane ziyaretleri
Düzce’de evde bakım hizmeti alan hastaları evlerinde ziyaret ettiklerini de belirten Yılmaz, ayrıca sık sık personeliyle bir araya geldiğini aktardı.

Yılmaz, “Evde hasta ziyaretlerimiz var. Bunun dışında hastanelere yönelik de ziyaretler yapıyoruz. Hem personelimizle bir arada oluyoruz hem onlar bizi tanıyor hem de sıkıntılarını dinliyoruz. İyileştirmek için onların da fikirleri olabiliyor, onları alıyoruz. Hastalarımızı da ziyaret edip onların da fikirlerini almaya çalışıyoruz. İyi diyaloglar kurmaya çalışıyoruz. Bizim amacımız denetimden daha ziyade karşılıklı sorunlarını öğrenmek ve çözmek. Onların da mutlu olması iyi bir ortamda yaşamayı hak ettiğini düşünürüm.” dedi.

Kalıcı Konutlar’a önemli sağlık yatırımı
Kalıcı Konutlar Bölgesi’ne Aile Sağlığı ve 112 İstasyonu’nun ardından bir de Sağlıklı Hayat Merkezi kazandırılacağının müjdesini veren Yılmaz, şöyle konuştu:

“4 ve 5. bölgenin birleştiği yerde gençlik merkezinin alt katında 48 tane dükkan tarzı bir yer vardı orası 25 yıllığına İl Özel İdaresi’nden bize tahsil edildi. Orada hem Sağlıklı Hayat Merkezi hem de poliklinik hizmeti vermeyi düşündüğümüz bir mekan oluşacak. 40 bin civarı nüfus var Kalıcı Konutlar’da. Zaten Düzce’de 3 tane Sağlıkla Hayat Merkezi planlıyor bakanlığımız. Bunlardan bir tanesini Kalıcı Konutlar’a kazandırmış olacak. Merkezimizde obezite ile mücadele, sağlıklı beslenme birimi ve sigara bıraktırma polikliniği bulunacak. Ödenekle ilgili sorunu çözdük. 100 günlük eylem planının içerisine girdi. Maksimum 2-3 ay içerisinde projeyi tamamlayacağız. Merkezin 2019 yılının yaz aylarında hizmete girmesi hedefleniyor.”

 “Ekip sayımız arttıkça hizmet kalitemiz de artacak”
Düzce’ye son olarak atanan 9 hekimin branşları hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Ben geldiğimden beri çeşitli branşlara bayağı bir hekim atamamız oldu. Şuanda tabii ki hizmeti götürme anlamda büyük sıkıntı yok ama hekim arkadaşlarımızı desteklememiz ve sayılarını arttırmamız lazım. Akçakoca’ya bir kadın doğum hekimimiz atanacak. Düzce’ye bir dahiliye, bir kardiyoloji, bir çocuk sağlığı, bir fizik tedavi, bir anestezi, bir cildiye ve bir nöroloji uzmanı gelecek. Ekip sayımız arttıkça verdiğimiz hizmet kalitemiz de artacak. Bir branşta hekim sayısı 3-4 olduğunda daha çok hastaya hizmet vereceğiz. Bizim hedefimiz bütün branşlarda boşlukları doldurup daha kaliteli, daha güler yüzlü hizmet vermek. Vatandaşımızın da yüzü gülsün, personelimizin de… Hizmetlerimizin karşılıklı etkileşimle, iyi diyalogla birbirine saygıyla, sevgiyle yürüyeceğini düşünüyorum.”

Haber: C.ÜSTÜNER