Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde yakın tarihte ataması yapılan uzman doktorlar bir bir göreve başlıyor.  Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Abdullatif Şirin’in ardından   Romatoloji Uzmanı olarak  Dr. Sema Kaymaz Tahra 23 Aralık Pazartesi günü itibariyle Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’da bulunan ek hizmet binasında göreve başlayacak.  Dr. Sema Kaymaz Tahra Düzce’de ki ilk Romatoloji Uzmanı olacak.
 



“Romatoloji temelde iltihaplı romatizmalara bakan bilim dalıdır”
Öncü Haber ekiplerine konuşan  Dr. Sema Kaymaz Tahra, Romatoloji bilim dalını açıklayarak şunları söyledi: “Marmara Üniversitesi’nden Romatoloji  uzmanlığını aldım. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde görevime başlayacağım için çok mutluyum. Romatoloji temelde iltihaplı romatizmalara bakan bilim dalıdır. En sık etkilenen organlar  kas, iskelet sistemi ve eklem bölgeleridir. Yani eklem bölgelerinde şişliğe, kızarıklığa ve şekil bozukluklarına sebep olabilen romatizmal hastalıklara bakıyoruz.
 




“Eklemlere binen yükün azaltılması gerekiyor”
Romatoloji hastalarının kış aylarında nelere dikkat etmesi sorusuna Dr. Sema Kaymaz Tahra şöyle cevap verdi:  “Mevsimlerin romatizmal hastalıklar üzerinde direkt bir etkisi yoktur. Halk arasında yaygın bilindiği üzere mevsimsel tetiklenen ağrılar her zaman romatizmal ağrılar anlamına gelmiyor. Ama genel olarak eklemlere binen yükün azaltılması için kilo vermek gibi ya da hastalıklarımızın daha az olması için yapılması gereken sigara ve çevre kirliliğinden uzak durmak gibi yöntemler romatizmal hastaların dikkat etmesi geren unsurlardır.”

Hastaların randevu alarak muayene olacağını hatırlatan Dr. Sema Kaymaz Tahra şöyle konuştu:  “Fizik tedavi uzmanlarının hastayı yeşil listeye eklemesinin ardından hastanın MRS sistemi üzerinden romatoloji polikliniğine  randevu alması ile beraber hasta muayene edilebilmektedir.”


Son olarak Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre Muncurlu’da bulunan ek hizmet binasına gitmek isteyen vatandaşlar için hastane önünden her saat başı ücretsiz servis olduğu bilgisi verildi.