Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu’ndan çok önemli bir farkındalık projesine imza attı. Okulun Fen Bilgisi öğretmeni Yasemin Akyün’ün koordinesinde ve “Köklerinde Hayat Var” sloganı ile hayata geçen projede Kızılay’ın çağrısı üzerine başlatılan kan ve kök hücre bağışına önemli bir destek verildi.



Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından “İmam Hatipler Yarışıyor” projesi kapsamında hayata geçirilen ve okul öğrencilerinin de desteği ile günler öncesinde duyurusuna başlanılan proje, öğretmen, veliler ve okul çevresinden yoğun destek gördü.

Dün saat 10.00 ile 17.00 arasında süren kan ve kök hücre bağışı etkinliği kapsamında Kızılay yetkilileri tarafından bağışçılığın önemine ilişkin bir de semine verildi.



“Farkındalık oluşturmak amacıyla geliştirildi”
Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Gürol Ün, projeye ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Projemiz, “İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor” projesi kapsamında Fen Bilgisi Öğretmenimiz Yasemin Akyün Hanımefendi, Türkiye’nin büyük bir problemi olan kök hücre konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir proje geliştirdi.

“’Köklerinde Hayat Var’sloganı ile yola çıktık”
Projemiz 25 Şubat pazartesi günü hem kız, hem de erkek okulumuzda Kızılay’dan bir yetkili gelip Türkiye’deki kök hücre noktasındaki durumla ilgili personelimizi, öğrencilerimizi ve velililerimiz bilgilendirdi. Hem kan hem de kök hücre bağışı noktasında teşvik ettik. Güzel bir farkındalık oluştu. Biz de okul çevremizde belki bir hastamızın derdine derman oluruz diye kök hücremizi arıyoruz. “Köklerinde Hayat Var” sloganı ile yola çıktık. İnşallah her bir insanın kökünde bir başka muhtaç insana bir hayat vardır. Bu konuda öğretmenimiz kendi okul çevremizde güzel bir farkındalık oluşturdu.”



“Bu işe öğrencilerimizi de kattık çünkü bizim asıl hedefimiz onlar”
Mehmet Akif İnan Hafız İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı İsrafil Günsal ise şunları kaydetti:

“Önce fen bilgisi öğretmenimizin danışmalığında broşürlerimiz, afişlerimiz hazırlandı. Bunlar hem öğrencilerimiz hem velilerimize ayrıca geçtiğimiz Cuma günü de öğrencilerimiz cemaate dağıtarak iletişim kurmaya çalıştık. Bu işe öğrencilerimizi de kattık çünkü bizim asıl hedefimiz onlar. Büyüdüklerinde, bağışçı olduklarında onların da başarılı olmalarını istiyoruz. Velilerimizden de çok güzel geri dönüşler aldık.



“Biz eğitimciler olarak biliyoruz ki çocuklar söyleneni değil, yapılanı yapar”
Personelimizden ilk defa kan verecek olanlar oldu ama korkularını yenip kanlarını verdiler. Biz eğitimciler olarak biliyoruz ki çocuklar söyleneni değil, yapılanı yapar. Burada çocukları gözü önünde anne babaları kan bağışında bulunduklarını gördüklerinde ve yetişkin olduklarında birilerinin dertleri ile dertlenmeyi öğrenecekler. Birilerinin canına can katmayı öğrenecekler. Bu da bizim için bu anlamda iyi bir proje oldu.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ