Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ölçümlerine göre, güncel olarak, havası en kirli şehir olan Düzce’de acilen önlemler alınması gerektiğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sürekli İzleme Merkezi (SİM) ölçümlerine göre, Türkiye'de, güncel olarak, hava kirliliğinin en yüksek olduğu şehir olarak Düzce görüldü. Ölçümlere göre Düzce’de temiz hava için 0 ila 50 arasında bulunması gereken indeks değeri 231’e çıkmış durumda. İnsan sağlığını bu derece etkileyen hava kirliliğinin, her yıl Düzce’de yaşanması ve bugüne kadar herhangi bir çözüm bulunamamış olması ilimizde özellikle akciğer hastalıkları ve kanser oranlarını yükseltiyor.



Dünya Sağlık Örgütü'nün hava kirliliğinin özellikle akciğer kanserine neden olduğu, uzun süre hava kirliliğine maruz kalan kişilerde inme, felç, kalp damar hastalıkları görülme oranının arttığı gerçeğine karşı, Düzce’de hava kirliliği ile ilgilenen  Düzce Sağlık İl Müdürlüğü, Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün  konuyla ilgili nasıl bir çalışma yaptığını tüm kamuoyu gibi bizlerde merak ediyoruz” dedi.



Siyasette aslolanın insanı yaşatmak olduğunu belirten Er, “Şehrin görselliğe paklara ve dinlenme alanlarına elbette ihtiyacı var ama önceliğimiz insan sağlığı ve sağlıklı Nesiller yaşatmak olmalı. Hava kirliliğinin bu derece yüksek olduğu, özellikle çocukların solunum enfeksiyonlarından hastanelerde sıkıntı çektiği, yağmurlu havalarda musluklardan bir çok bölgede suyun çamurlu  aktığı bir kentte yöneticilerimizi önceliklerini sorgulamaya ve hava kirliliği başta olmak üzere insan sağlığını direk etkileyen hususlarda acil açıklama yapıp önlem almaya çağırıyoruz . Biz İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak da konuyu acil bir şekilde Meclis gündemine taşıyacağız “ dedi