1-31 Ekim tarihleri arası “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması dolayısıyla Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Düzce’de Zabıta Noktası olarak bilinen yerde bir etkinlik düzenledi. Her 8 kadından 1’inin meme kanserine yakalandığı ülkemizde, Düzce’de de birçok hastanın bulunduğunu ifade eden Pakize Sadık ve kadın üyeler, Düzce’ye bir onkoloji merkezi kurulması konusunda yetkililere seslendi.

“Her 8 kadından 1’i meme kanseri”

Meme Kanseri Farkındalık Ayı olması dolayısıyla etkinlik düzenleyen Düzce Kent konseyi üyeleri pankartlar hazırlayarak etkinliğe gelen misafirlerin yakalarına, meme kanserinin simgesi olan “pembe kurdele” taktılar. Kadın üyeleri temsilen bir basın açıklaması yapan Pakize Sadık;  “01-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık ayıdır. Kadınlarda görülen kanser tipleri arasında meme kanseri 1. sırada yer almaktadır. Her yıl 15 bin kadının meme kanserinden hayatını kaybettiği ülkemizde 8 kadından 1’i meme kanseriyle yüzleşmektedir. Ülkemizde kanser erken tanıma ve eğitim merkezi yani KETEM erken teşhis hayat kurtarır prensibiyle yola çıkarak meme kanseri tarama programlarını ücretsiz olarak yürütmektedir” dedi.

“Bedeninize dokunun; dokunun ki fark edin”

Pakize Sadık farkındalık yaratmak adına kadınlara seslenerek; “Kadın arkadaşlarım! Bedeninize dokunun; dokunun ki fark edin. Unutmayalım ki, erken teşhis hayat kurtarır. Vazgeçmek, pes etmek yok. Hayata sil baştan” diye konuştu ve “Bizim ana temalarımızdan biri kanserle dans. Kanseri büyütüp hastalık olmaktan ziyade onunla dans edebilelim, tedavisini yapabilelim, pes etmeyelim, hayatı sil baştan yapabilelim diye buradayız. Biz gönüllü grubuyuz çok kişiyiz. Düzce’de doğup büyüyen, Düzce’de hasta olan birçok insan var. Bu anlamda Düzce’de tedavi olunmasını da istiyoruz. Düzce’de bir onkoloji merkezinin kurulmasını istiyoruz” dedi.

“Düzce’de hasta olduysam; Düzce’de tedavi olma hakkına sahibim”

Düzce Belediyesi Kadın Meclisi Üyesi Ayfer Yüksel geçen yıl bu hastalığın kıyısından döndüğünü ve Düzce’de bir tedavi merkezi olmadığı için yollarda kendisi gibi birçok hastanın perişan olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Sadece bunun tespit aşaması 2 buçuk 3 ay sürüyor ve biz yollarda telef oluyoruz. Bizler anneyiz, kadınız, aileyi ayakta tutacak insanlarız. Moralle düzelen tek hastalık ama biz gittiğimiz yerde geride bıraktığımız çocuklarımız var ailelerimiz var ne yiyorlar ne içiyorlar bilmiyoruz. Bizim nasıl moralimiz düzgün olabilir? Kış geliyor ve Düzce’de hava kirliliği var. Lütfen eğer Düzce’de kanseri engelleyemiyorsak bizim devlet büyüklerimiz kansere sebep olan etkenleri engellesinler. Çevre kirliliğine bir adım atsınlar. 2’ncisi, ben bu şehirde hasta olduysam bu şehirde tedavi olmak hakkına sahibim. Bu benim hakkım. Lütfen biraz farkında olalım. Erken teşhis hayat kurtarır.”

“Kendilerini desteklemek için buradayız”

CHP Merkez İlçe Başkanlığı’nında destek vermek amacıyla katıldığı etkinlikte konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran; “Merkez İlçe olarak destek vermeye geldik. Çağımızın hastalığı olan kansere karşı bu duyarlılığı göstermek ve kamuoyunda bunu ciddi bir şekilde farkındalık yaratmak çok önemli. Kendilerini desteklemek için buradayız. Başarılarının devamını diliyoruz ve sürekli yanlarında bulunacağız” dedi.