4 Ocak tarihinde kurulan ve giderek artan çevre kirliliğini önlemek amacıyla özellikle çevre bilincini oluşturma konusunda yaptığı etkinliklerle adını duyurmayı başaran Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği bu kez Kalıcı Konutlar’da bulunan Kent Ormanı’nın yolunu tuttu.

İlk olarak çıkardığı “Temizlik Haritası” ile şehir merkezinde mahallelerin yanı sıra Güzeldere Şelalesi gibi gözde turistik adresleri ile yol ve sokaklarda da temizlik yapan dernek 'Kendine yakışanı yap, elindeki çöpü çöpe at'  sloganı ile çıktığı yolda çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerekliliğini de düşünerek etkinliklerine çocukları da dahil etmeyi unutmadı.



Dernek yetkilileri, proje ile oluşturmak istediği farkındalığı artırmak ve geniş kitlere yaymak adına bu hafta Kent Ormanı’nda gerçekleştirdiği saha çalışmasına siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını da davet etti.



“Bundan sonraki etap ilgili birimlere çözüm önerileri sunmak”
Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği Başkanı Celal Kasapoğlui etkinliğe ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu:

“Bu yaptığımız etkinlikler ve saha çalışmaları aslında bizim çevre bilinci adına oluşturmak istediğimiz mesajın bir eylemi. Şimdiye kadarki süreçte kamusal alandaki kirliliğe dikkat çektik. Katılımcılara dikkat çekmeye çalıştık. Bu hafta da farklı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden ve siyasi partilerden katılımla burada bir faaliyet gerçekleştirdik. İyi bir katılım sağlandı bugün. Katılan herkese teşekkür ediyorum . Bugün bize AKP’den, MHP’den, İYİ Parti’den temsilciler eşlik etti. Farklı stk’lardan da katılım sağlandı. Bundan sonraki etapta bu yaptığımız çalışmanın bir dosyasını hazırlayarak ilgili birimlere çözüm önerileri de sunarak neler yapabileceğimizle alakalı görüşmelere devam edeceğiz.



“Katılımlar ve dönüşler bizi memnun etti”

Geri dönüşler ilk haftadan itibaren çok iyi oldu. İlk başta bir mahalle parkına gittiğimizde ne yaptığımızı soranlar oldu. Dışarıdan gelip, görüp katılanlar oldu. Sizin vasıtanızla toplumda daha fazla duyuldukça katılımlar ve dönüşler bizi de memnun etti. Temizlediğimiz yerlere gidip bakıyoruz en azından ilk girdiğimiz yerdeki gibi bir kirlilik görmeyince bu da bizim bir seviye aldığımızı gösteriyor.”



Ormanı çöpten arındırmak adına düzenlenen saha çalışmasına katılanlar ellerine eldivenlerini takıp çöp poşetlerini alarak bölgeyi çöpten arındırdı. İçki şişeleri, çeşitli gıda ambalaj ve atıkları ile karşılaşan katılımcıların fotoğrafları yemyeşil ormandaki kirliliğin boyutunu da gözler önüne serdi.



Haber: Ö.YILMAZ