Düzce Belediyesi Kent Kadın Konseyi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’in ortaklaşa yürüttüğü ve farkındalık yaratmak amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen kanser tarama etkinliği Karadere Hasanağa Köyü’nde gerçekleşti. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte KETEM tarafından 60 kişiye meme kanseri, serviks kanseri ve bağırsak kanseri tetkikleri yapıldı.
“Bu bizim 3. yılımız”
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi İnci Yıldırım, KETEM’le ortaklaşa kanser taraması yaptıklarını ve talep olan her yerde yapmaya devam edeceklerini ifade ederek, “Bu bizim 3. yılımız. Buradan sonra Beyciler, Üçköprü, İhsaniye Köyü ve birkaç yere daha ücretsiz kanser taraması yapacağız.” dedi.
“Vatandaşlarımızda bir korku var”
Yıldırım, vatandaşların rahatsızlıklarını ne kadar erken öğrenirse tedavi için erken teşhis konabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu: “Vatandaşlarımızda bir korku var ‘bende bir şey çıkarsa ne olacak?’ gibi. Ama bu rahatsızlıklar erkenden öğrenilirse erken teşhis konulduğu zaman ve erken tedaviye başlandığı zaman hastalığı daha çabuk yenebileceğinin farkında değil vatandaşlarımız. Biz bunun farkında olmalarını sağlamak için KETEM’le ortaklaşa böyle bir proje düzenledik.”
“Bize ulaşsınlar”
Yıldırım, gidilmedik yer bırakmak istemediklerini belirterek, “Sağlık Müdürlüğü’ne KETEM’i  ya da belediyeyi arayıp ‘biz Kent Konseyi’nden tarama istiyoruz bize de gelirlerse iyi olur’ diye not bırakırlarsa oraya bize ulaştırırlar, biz de bir tarih belirleyip ekibimizle gidip taramayı yaparız” dedi.