Kızılay Düzce Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Aydın, dünden bu yana kurumun lehine çıkan bazı haberlere ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Kızılay Düzce Şubesi Başkanlığı’nda kameraların karşısına geçen Aydın, her iki konuya da açıklık getirdi.



“Bizim yönetimimizde olmadı; kimsenin Kızılay’ı yıpratmaya hakkı yok”
Aydın ilk olarak yerel bir gazetede, eski Başkan Kemal Semih Demir döneminde çekilen fotoğrafın yeni yönetimde çekilmiş ve “Yönetimde boşluk mu var?” şeklinde servis edilmesine ilişkin konuştu. Aydın, şu ifadelerde bulundu:

“O fotoğraf 25 Mayıs 2018 tarihinde çekilmiş bir fotoğraf. Bana göre o fotoğraf yanlış değil. İnsani bir durum. Ancak bu fotoğrafın 1 yıl saklandıktan sonra bugün gündeme gelmesi ve bunun yeni yönetim zamanında yönetimsel bir boşluk olduğu belirtilerek yapılması Kızılay Yönetiminin ve Kızılay’ın yıpratılmaya çalışılmasını doğru bulmuyorum. Bu belgeleri savcılığa bildirip suç duyurusunu da yapacağım. Kimsenin Kızılay’ı yıpratmaya hakkı yoktur. Bu 1 yıl önce olan bir olay. Bence ortada kötü bir durum da yok, heves etmiş fotoğraf çekmiş. Bu fotoğrafın 1 yıl sonra servis edilmesini doğru bulmuyorum. Bunun bizim yönetimimizde meydana gelmiş bir olay olmadığının altını çiziyorum.”



“Bir kısmı dağıtılmış bir kısmı da stoklanmış”
Ardından yerel bir televizyonda, muhtarlar derneğinin talebi üzerine önceki yönetim zamanında verilen yardım kolilerinin, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri için, seçim propagandası olarak kullanılmasına tepki gösterdi. Aydın, şunları kaydetti:

“Bir diğer haberde de birkaç muhtarı desteklemek adına Kızılay’ın et ve kıyma vermesi. 2018 yılı Eylül ayı içerisinde bir önceki yönetim tarafından Muhtarlar Derneği’nin talebi üzerine dernek yöneticilerine teslim edilen gıda kolileri söz konusu. Hepsi kayıtlarda var. Bunun bir kısmı dağıtılmış bir kısmı da stoklanmış. Bunun bugün seçim propagandası için kullanıldığını görüyoruz. Seçim dönemindeyiz biz, tarafsız ve herkese aynı şekilde ulaşmak durumundayız. Biz bu hassasiyeti gösteriyoruz.”



“Bazı hatalar varsa biz yeni yönetim olarak mesulü değiliz”
Her iki konu için de gerekli yasal sürecin başladığına dikkat çeken Aydın, son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Bazı hatalar varsa biz yeni yönetim olarak mesulü değiliz. Eski yönetimin de yaptığı bu yardım su istimal edilerek yapılmasına biz Kızılay olarak karşıyız. Biz gelip geçiciyiz ama 150 yıldır fakirlerin umudu olmuş bu kurum ilelebet payidar kalacak. Bu kuruma hepimizin ihtiyacı var. Bu kurumu kurumsal olarak kurumu yıpratmayalım.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ