Komşu iller doğal güzelliklerini en iyi şekilde tanıtıp koruyarak turizmde alıp başını giderken, Düzce yine olduğu yerde top sektiriyor. Ne tesisleşmesi için yıllardır beklenen Kardüz için tek bir yatırımcı kapıyı çalışıyor ne de Gölyaka Kütür Park'a vaad edildiği gibi golf sahası yapılıyor.

Yine aynı gerekçe: Kaynak yok

Son olarak yine Gölyaka sınırları içerisinde bulunan ve göçmen kuşların mola verdiği sahalardan biri olması nedeniyle "kuş cenneti" olarak anılan Efteni Gölü'nden beklenmeyen bir haber geldi. Geçtiğimiz yıl ihalesi gerçekleştirilen Düzce-Efteni Gölü Islahı Projesi'nin ödenek olmadığı gerekçesiyle askıya alındığı bizzat Düzce'nin vekilleri tarafından doğrulandı. Uzun süredir bakımsızlıktan içler acısı hale gelen gölü kurtaracak projenin öncelikli turizm hamleleri arasında yer alması gerekirken, "Kaynak yok" denilerek rafa kaldırılması şok etkisi yarattı.

Ankara'da iş bitirici adımı kim atacak?

Efteni Gölü'nün 115 metre olan mevcut göl su seviyesini 117 metre kotuna çıkararak daimi sulak alanı büyütecek, sulak alanın korunması, canlıların korunması, turizm, çevre ve taşkın kontrolü amacıyla Göl Alanı Kontrol Yapıları yapılacak projenin beklemeye takılması Düzce'nin turizmde neden hala hak ettiği noktaya ulaşamadığının son örneği olurken, artık Ankara nezdinde etkin adımlar atılarak, kaynak sıkıntısının aşılması bekleniyor.

Düzce'nin sorunu: Yatırımsızlık ve tanıtımsızlık

Turizmde en büyük eksikliğinin yatırımsızlık ve tanıtımsızlık olduğu bir çok platformda dillendirilen Düzce'de projeler sekteye uğramaya devam ededursun yanı başımızdaki iller her yıl binlerce turist çeken gözde adreslerini daha güzel hale getirmek için milyonlar harcıyor.

Gölcük'te "orman evleri" hamlesi

Bolu’nun turizmde cazibe merkezi olması için önemli bir adım atan Bolu Belediyesi Türkiye'nin ender güzelliklerinden olan Gölcük Tabiat Parkı'nda orman evleri (bungalov) projesini hayat geçiriyor. Gölcük Tabiat Parkı’na daha çok turist çekebilmesi için hazırlanan turizm projesi için çalışmalar şu günlerde devam ederken, belediye tek bir ağaca bile zarar verilmeyeceğinin taahhüt ediyor.


 

Sadece korumak için 100 milyonu aşan yatırım

Diğer taraftan Sakarya'nın hem en büyük içmesuyu kaynağı olan hem de turistik cazibeye sahip Sapanca Gölü'ne büyükşehir belediyesi tarafından 100 milyonu aşan bir yatırım yapılarak gölüm etrafı kolektörle çevrelendi. Şehrin su ihtiyacını karşılaması bakımından hayati bir öneme sahip olmasının yanı sıra, muhteşem bir doğa içerisinde yer alan gölü en iyi şekilde korumak için gözü 7/24 Sapanca Gölü’nün üzerinde olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gölü besleyen derelerde, gölde ve göl çevresinde temizlik çalışmalarını ve gölü kirletecek her türlü etkene karşı denetimleri aralıksız devam ediyor.

Haber: C. ÜSTÜNER