Tarım sigortalarının tanıtımı ve duyurulması amacıyla Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda il merkezi ve ilçelerinde "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2020 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.



Düzce Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda; sigorta sistemi ile ilgili genel değerlendirmeler, yenilikler ve uygulamalar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıda, Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından Düzce’nin tarımsal varlığı hakkında bilgiler verilerek, il genelinde zaman zaman yaşanan don, dolu, sel, fırtına gibi afetlerden dolayı çok sayıda üreticinin zarar gördüğü belirtildi.

Çiftçiler tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için her yıl Düzce merkez ve ilçelerinde Tarsim Bölge Müdürlüğü’nden yetkililerin katılımıyla eğitim toplantılarının düzenlendiği hatırlatılarak, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerin zararlarının TARSİM tarafından karşılandığı ifade edildi. Üreticilerin olası afetler durumunda mağdur olmaması için sigorta yaptırmaları gerektiği vurgulandı.



Ayrıca toplantıda, TARSİM Bursa Bölge Müdürü Oktay Çakıroğlu yaptığı sunumda, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2020 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları ve sigorta başvuru tarihleri hakkında katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu.

Öte yandan TARSİM Sigorta için son başvuru tarihleri:
Fındıkta 10 Mart 2020
Buğdayda 21 Nisan 2020
Dane ve Silajlık Mısırda 10 Haziran 2020
Çeltikde ise 30 Haziran 2020 olarak açıklandı.