Mavi Ağaç Toplumsal Gelişim Derneği geçtiğimiz hafta sonu başlattığı farkındalık projesinin ikinci ayağını gerçekleştirdi. Düzce’nin önemli sorunlarının başında gelen çöp sorununa dikkat çekmek ve vatandaşlarda çevreyi “kirletmeme bilinci”  uyandırmak amacıyla uzanabildikleri her yeri çöpten arındırmak amacıyla dernek tarafından şehrin “Temizlik Haritası” çıkarılmıştı.

6 haftalık olarak hazırlanan proje ile dernek yetkili ve üyeleri proje kapsamında bu hafta sonu Güzeldere Şelalesi’nin yolunu tuttu. Dernek Başkanı Celal Kasapoğlu önderliğinde şehrin öne çıkan değerlerinden biri olan Güzeldere Şelalesi’nin yol güzergahı üzerinde bir çalışma gerçekleştirdi.

'Yeşil Düzce' olarak anılan Düzce sahip olduğu doğal güzellikler sayesinde turizm alanında büyük bir potansiyele sahipken kirliliğin doğal güzelliği gölgede bıraktığı gerçeği ile karşı karşıya kalan dernek yetkili ve üyeleri ellerine eldivenlerini takıp çöp poşetlerini alarak bölgeyi çöpten arındırdı. İçki şişeleri, çeşitli gıda ambalaj ve atıkları ile karşılaşmalarının yanı sıra bölgede bulunan çöp kovasının etrafının çöp ile doluyken içinin boş olması ise dikkat çekti.  

“Asırlarca çözülmeyecek yüzlerce evsel ve tarımsal atık ile karşılaştık”
Mavi Ağaç Derneği olarak  "Temizlik Haritası" projesi kapsamında Güzeldere Şelalesi yolu üzerindeki izlenimlerini aktaran dernek yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Doğada asırlarca çözülmeyecek ve çöp olarak kalacak yüzlerce evsel ve tarımsal atık ile karşılaştık. Aktivitemize katılan ve emeği geçen tüm üye ve gönüllülerimize teşekkür ederiz. Umuyoruz ki , 'Temizlik Haritası' projemiz çevre bilinci konusunda hedeflediğimiz farkındalığı oluşturur.”

Haber: Ö.YILMAZ