Düzce Üniversitesi Hastanesi’nden diyabetik ayak ve yarası olan hastalara müjde… Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniği bünyesinde yer alan Diyabetik Ayak Polikliniği, şeker hastalarının diyabetik ayak ve yaralarının tedavisinde önemli sağlık hizmeti sunuyor.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Üniversite Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay’ın destekleri ile kurulan Diyabetik Ayak Merkezi’nde, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan’ın başkanlığında, Prof. Dr. Mesut Şişmanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Okay Güven Karaca ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fuat Çetin’den oluşan profesyonel bir ekip hastalara hizmet veriyor.

Merkezde tıkalı damarları bulunan hastaların Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü tarafından gerekli işlemler yapılarak damar tıkanıklıkları açılıyor ve yarası olan hastalara da Genel Cerrahi Bölümü tarafından güncel teknikler ile yara bakımı yapılıyor. Kliniklerin desteği ile hasta yaralarının kapanmasının sağlanarak uzuv kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor.

Bugüne kadar Düzce Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi tarafından 50’nin üzerinde hastanın tıkalı damarları açılmış ve yarası olan hastalar, yara bakımı yapılarak sağlığına kavuştu. Tedavi imkanlarından yararlanmak isteyen hastalar, Düzce Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniği içerisinde bulunan Diyabetik Ayak Polikliniği’ne başvurarak gerekli desteğe ulaşabiliyor.