Düzce'de İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele edilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda nisan ayı boyunca yapılan çalışmalara ilişkin yapılan bilgilendirmede, kuduz ve şaptan sonra çiçek hastalığına karşı da aşılama takviminin uygulanmaya başladığı bildirildi.

120 köyde 3 bin 830 kuduza aşısı

Nisan ayında Düzce'de kuduz aşılama programının devam etttiği belirtilen açıklamada, 120 köyde 3 bin 830 kedi-köpek cinsi hayvan kuduza karşı aşılandığı kaydedildi. Geride kalan ayda sağlık kuruluşlarına intikal eden 24 adet ısırık vakası için köpek ve kedilerin 10 gün müşahede altına tutulduğu belirtilirken kuduz hastalığı yönünden olumsuz bir durum gözlenmediği açıklandı.

Çiçek hastalığı ile mücadele

Açıklamada ayrıca yeni bir aşılama dönemine daha girildiği bilgisi paylaşıldı. Düzce'deki hayvan yetiştiricilerinin kabusu şap ve sokak hayvanlarında görülmesinden en çok korkulan hastalık olan kuduza karşı alınan aşılama tedbirlerinin yanı sıra büyükbaş hayvanlarda görülebilen çiçek hastalığına karşı 17 bin 975 hayvana çiçek aşısı yapılarak hastalığa karşı korunduğu ifade edildi.

Açık olduğu günlerde hayvan pazarı içerisinde rutin denetimler yapıldığına da dikkat çekilen açıklamada, herhangi bulaşıcı hastalığa rastlanmadığı üzerinde duruldu. 

519 hayvana kulak küpesi takıldı

Öte yandan müdürlük tarafından hayvanların tanımlanması çalışmaları da devam etti. Düzce'deki 519 adet 0-3 ay arası büyükbaş hayvana kulak küpesi takıldığı kaydedilirken, su ürünleri faaliyetleri konusunda ise Düzce'deki 24 su ürünleri satış yeri ile 6 su ürünleri yetiştiren işletmenin denetlendiği ve 4 kez de iç sularda avcılık denetimi yapıldığı bildirildi.

Haber;C.ÜSTÜNER