Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, beyin pili (Derin Beyin Stimülasyonu) ameliyatları ile parkinson hastalığı tedavisindeki başarılı uygulamalarına devam ediyor.

9 yıllık parkinson hastası operasyonla şikâyetlerinden kurtuldu
Düzce Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Parkinson ve Hareket Hastalıkları Polikliniği’nde; Doç. Dr. Yıldız Değirmenci tarafından takip ve tıbbi tedavi altında olan ve yapılan tetkikler neticesinde beyin pili ameliyatına uygun bulunan 9 yıllık parkinson hastası, Beyin Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Cem Dinç ve Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tuncer tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun ardından titreme, yavaşlık ve yürüme zorluğu şikâyetlerinin tamamına yakın bir bölümü iyileşmiş olarak hastaneden taburcu edildi.

Beyin pili ameliyatlarında başarının sırrı
Parkinson hastalığının tedavisinde temel prensibin hastalık bulgularını baskılamaya yönelik ilaç tedavileri olduğunun altını çizen Doç. Dr. Yıldız Değirmenci, özellikle ilaç tedavisi ile motor dalgalanmaları veya istemsiz hareketleri izlenen, ilaç cevabı yetersiz, titremesi zaman içinde ilaç cevabı azalan bulguları olan hastalarda beyin pili tedavisinin önemli bir seçenek olduğunu belirtti. Parkinson hastalarında cerrahi adayı olabilecek hastaların titiz bir ön değerlendirme sonrası belirlendiğini vurgulayan Doç. Dr. Değirmenci,  beyin pili ameliyatlarının başarısının doğru tanı, klinik ve cerrahi uygunluk, cerrahi planlama ve uygulama gibi birçok faktöre bağlı olduğunu kaydetti.

Gerek Düzce, gerekse çevre illerden başvuran parkinson hastalarının titizlikle değerlendirilerek, uygun hastalarda beyin pili ameliyatı planlamalarına hızla devam ettiklerini belirten Düzce Üniversitesi Hastanesi hekimleri, hastaların günlük yaşam aktivitelerini olabildiğince düzeltmek ve yaşam kalitelerini arttırmak amacıyla Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi çatısı altında Psikiyatri ve Anestezi Anabilim dallarının da desteğiyle çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. 

Haber: C.ÜSTÜNER