Düzce’de 112 çalışanlarının darp edildiği iddiasına sendikalardan tepki gelmeye devam ediyor. Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, yaptığı yazılı basın açıklamasında sağduyu çağrısı yaptı. Son dönemde art arta yaşanan sağlıkta şiddet olaylarını anımsatan Özal, şunları kaydetti:

“Bardağı taşıran son damla oldu”

“Gün geçmiyor ki sağlık çalışanlarımıza hasta yakınları tarafından şiddet uygulanmasın! Geçen hafta Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan kardiyoloji doktorumuza ve sağlık memuru kardeşimize saldırının şokunu yaşarken bu hafta 112 çalışanlarımızın darp edilmesi ve son olarak Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde görev yapan anestezi doktorumuzun muayene odasının kapısı kilitlenerek tehdit edilmesi bardağı taşıran son damla olmuştur.” 

“Yasal ve polisiye tedbirlerin caydırıcı etkisi güçlendirilmeli”

Sağlıkta şiddetin tüm yasal ve polisiye tedbirlere rağmen devam ettiğini vurgulayan Özal, şöyle devam etti: “Şiddeti önlemek, yasal, yapısal ve kültürel bütün sorunları ortadan kaldırmakla mümkün olacaktır. Yasal ve polisiye tedbirlerin caydırıcı etkisi güçlendirilmelidir. Kısa vadeli önlemler olarak; şiddet uygulayanın tutuklu yargılanmasının yanı sıra, geçici olarak sosyal güvenlik kapsamından çıkartılması önerimizin arkasındayız. Ancak şiddeti önlemede bu tedbirler yetmeyecektir. Orta ve uzun vadede çözüm bekleyen, fiziksel koşulların yetersizliği, uzun bekleme süreleri, iletişim sorunları ve empati eksikliği, sağlık okuryazarlığının düşük olması gibi şiddeti tetiklediği bilimsel çalışmalarla ortaya konulan sorunlarımız bulunmaktadır. Öte yandan medyamız, haber ve yayınlarında, şiddete eğilimli bireylerde duygusal sapmalar doğuracak bir dil kullanmamaya dikkat etmelidir.” 

“Şiddet değil merhamet dili egemen olmalı”

Sağlıkta şiddetin değil şefkat ve merhamet dilinin egemen olması gerektiğinin altını çizen Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Cihan Özal, “Sağlık çalışanlarını şiddete ve yargısız infaza karşı korumak, sağlık hizmetlerinin geleceğini korumak demektir ve sağduyulu bütün toplum kesimleri üzerine vebaldir. Sağlık çalışanlarının şiddet görmesine sessiz kalınmaması için tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya, sağlık çalışanlarıyla dayanışma göstermeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
 Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ