Günlük programında Erol Tayhan'ın Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili sorduğu soru üzerine Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin yaptığı, "16 milyonu çöpe atamayız, yeniden yapacak gücümüz yok, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." şeklindeki değerlendirmeye ilk tepki tesisin hemen yakınında bulunan Hasanlar Köyü'nden geldi. Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Gökmen Günal, haber merkezimize yaptığı açıklamada, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin sarfettiği sözün büyük üzüntüsü içinde olduklarını belirterek, açıklamayı "talihsiz beyan" olarak yorumladı.

"SABAHA KADAR UYUMADIK"

Günlük programında yapılan açıklamanın ardından bütün geceyi sıkıntı ve stres içinde uykusuz geçirdiklerini belirten Muhtar Günal, "Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici'nin sarfettiği sözler talihsiz sözlerdir. Birlik Başkanı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in beyanları ortadayken Başkan Yemenici'nin son sözleri, bu köylerde yaşayan kadınlarımızı, halkımızı hiçe sayma anlamı taşımaktadır. Başkan Yemenici'nin programda sarfettiği sözlerin ardından köylü kadınlarımız sabaha kadar çaresizlik içinde sabahlamışlardır." dedi.

"ÖNEMLİ OLAN ADALET"

Düzce İli Katı Atık Birliği'ne ait Hecinler mevkiinde bulunan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporundaki olumlu kararının mahkeme tarafından iptal edildiğini hatırlatan Hasanlar Köyü Muhtarı İlknur Gökmen Günal Başkan Yemenici'nin açıklamasına olan tepkisini şu sözlerle sürdürdü: "Burada paradan çok önemli olan insan sağlığı ve çevre sağlığıdır. Bunu Akçakoca Belediye Başkanı çok daha iyi bilir. Çünkü yıllardır Akçakoca böyle bir kokunun ve çevre katliamın yaşanması yüzünden büyük çileler çekmiştir. Çöpe olan tepki yüzünden Akçakoca, Türkiye'de hep gündem olmuştur. Başkan Yemenici'nin bizi daha iyi anlamasını beklerdik. Ancak yaptığı açıklama bu yüzden üzücüdür ve düşündürüdür." şeklinde konuştu.

"PARAYI DEĞİL GELECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Tesisin kapanmasıyla çevre köylerde yaşayan halkın büyük bir huzura ve refaha kavuştuklarını kaydeden Muhtar Günal, "Bu yaz ilk kez böceksiz ve kokusuz bir yaz geçiriyoruz. Bunun mutluluğunu yaşarken Akçakoca Belediye Başkanımızın sarfettiği sözler üzücüdür ve düşündürüdür. Halkımız çöp konusunda çok hassastır. Özellikle kadınlarımız yazı huzurla geçirmişlerdir. Evlerimizde balkon ve bahçelerimizde bugüne kadar oturamazken, bu yaz kokusuz ve böceksiz bir yaz geçirmenin huzurunu yaşadık. "Çöp yok oldu, koku ve böcek yok oldu" diye sevinen halkımız bu açıklamayla derin huzursuzluk yaşamıştır. Özellikle kadınlarımızın ve halkımızın moralini ve rahatıın bozmaya kimse yeltenmesin. Biz, harcandığı söylenen 16 milyonun, paranın peşinde değiliz. Biz geleceğimizi düşünüyoruz. Bizim için önemli olan para değil geleceğimiz, sağlığımız ve çevremizdir. Çevremizi katletmeye kimse yeltenmesin. Sağlık mı önemli yoksa plansız yapılan harcama mı? Hukuka inancımız sonsuzdur. Adalete güveniyoruz. Güvenmeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber; E. TAYHAN