İnşaat çalışmaları sık sık sekteye uğradı

Ayrı ayrı yerlerdeki binalarda verilen sağlık hizmetlerinin bir çatı altında toplanması adına büyük önem taşıyan yeni ve modern hastane için süren bekleyişte nihayet sona yaklaşıldı. Aziziye Mahallesi'nde bulunan Fidanlık arazisinde 2010 yılında çalışmalarına başlanan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin yapımı müteahhit firmadan kaynaklanan sorunlar yüzünden sık sık sekteye uğradı. Bir durup bir başlayan çalışmalar, hem idarecilerin hem de siyasilerin uzun süre başını ağrıttı. Aradan geçen 6 yılın sonunda çalışmaları tamamlanan ve taşınma sürecine gelinen hastane ile ilgili Düzce Kamu Hastaneleri Birliği'nden açıklama geldi.

Kurban Bayramı sonrası poliklinik hizmeti başlıyor

Açıklamada, Düzce İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerinden olan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin 94 milyon yatırım değerinde olan yeni hizmet binasının devir işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi. Çalışmalara ivedilikle hız verildiği belirtilen açıklamada, hastanenin Kurban Bayramı sonrasında poliklinik hizmetleri sunmaya hazır hale getirileceği vurgulandı.

"19 Eylül itibariyle eski SSK ve Muncurlu'da poliklinik yapılmayacak"

Açıklama şöyle sürdü: "Üç hizmet binasında farklı yerleşkelerde hizmet veren Düzce Atatürk Devlet Hastanesi 300 yatak kapasitesine sahip yeni hizmet binasının arttırılabilir yatak kapatisesi ile tek binada 352 yatağa ulaşarak şifa dağıtmaya devam edecektir. Düzce'mize kazandırmış olduğumuz bu devesa sağlık tesisi depreme dayanıklı, modern, hasta çalışan güvenliği ve memnunuyeti ön planda tutulan bir sağlık tesisi olarak inşa edilmiştir. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yaklaşık 1 ay içerisinde tamamen faaliyete geçmesi planlanmış olup, poliklinik, başhekimlik ve tüm idari birimlerinin Kurban Bayramı akabinde 19 Eylül 2016 Pazartesi günü hizmet sunmaya başlayacaktır. 19 Eylül 2016 tarihi itibariyle eski SSK Hizmet Binamız ve Muncurlu Hizmet Binamızda poliklinik yapılmayacak olup, tüm poliklinik ve idari birim işlemleri yeni binasında hizmet verecektir. Ancak acil servis, yoğun bakım ve yataklı servisler yakın zamanda ( 1 ay ) mevcut yerlerinde sağlık hizmeti sunmaya devam edeceklerdir."  

C. ÜSTÜNER