Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki sıkıntıların azaltılması için düğmeye basıldı. Bu doğrultuda ilk olarak her gün ortalama 700 ila bin hastaya sağlık hizmet verilen acil serviste iyileştirme yapılacak.

Revizyon için düğmeye basıldı
Konu hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bilgilendirmede, Düzce merkezindeki tek devlet hastanesi olması nedeniyle hasta başvurularının yüksek olduğu Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde sil baştan bir düzenleme yapılacağı aktarıldı.

Hem içeride hem dışarıda rahatlık
Hasta ve hasta yakını sirkülasyonu yoğun olan acil serviste yapısal olarak iyileştirme çalışmalarının başlatıldığını aktaran müdürlük, şunları kaudetti: "Bu doğrultuda projesi ve bütçesi Sağlık Bakanlığı'nca onaylanmış olan acil servis ön girişinde yapılacak revizyon ile acil servis bekleme alanı ve acil poliklinikleri genişletilecek olup, nitelikli, kaliteli sağlık hizmet sunumunun verilmesi ve hasta memnuniyetinin arttırılması sağlanacaktır. Ayrıca acil servis önündeki otopark alanlarında düzenleme yapılacak olup, otopark sorunu da çözüme kavuşturularak hasta ve hasta yakınlarının mağduriyetlerine mahal verilmeyecektir."

Kalıcı'dan sonra Arapçiftliği'ne de Aile Sağlığı Merkezi
Sağlıktan bir önemli haber daha geldi. Kalıcı Konutlar'dan sonra Düzce merkezinde 5 mahalleye hizmet verecek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için de yapım çalışmaları başlatıldı. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkeze bağlı Arapçiftliği Mahallesi'nde 6 aile hekimliği biriminin hizmet vereceği Aile Sağlığı Merkezi ile 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu için ilk kazma vuruldu.

Toplam 5 mahalleye hizmet verecek
Söz konusu sağlık tesisinden aynı zamanda Sarayyeri, Akınlar, Çamköy ve Sancaklar mahallelerinde oturan vatandaşlar da yararlanacak. Temeli atılan sağlık tesisinin 6 ay gibi kısa bir süre içerisinde bitirilmesi planlanırken, bünyesinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nu da barındıracak.

Haber: C.ÜSTÜNER