Bolu Belediyesi, bazı yayın organlarında yer alan, “Şehir şebeke suyunun ishal salgınına neden olduğu” iddialarının “iftira” olduğunu açıkladı. Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Gerek Bolu İl Halk Sağlığı Müdürlüğü gerekse belediyemiz tarafından yapılan tüm analiz sonuçları içme kullanma suyunun sağlıklı ve güvenli olduğunu tescilliyor. Vatandaşlarımızın şebeke suyuyla ilgili hiçbir endişesi olmasın, içme kullanma suyumuz güvenli ve sağlıklı. Herhangi bir delile dayanmadan, su kaynaklı ishal salgını iddiaları iftiradır. Belli çevrelerin içme suyu gibi halk sağlığını yakından ilgilendiren konuları sorumsuzca kullanarak huzursuzluk çıkarmaya çalışmasını kınıyoruz.” denildi.

"Denetim ve ölçümler düzenli olarak yapılıyor"

Açıklama özetle şöyle devam etti: "Bazı yayın organlarında yer alan iddialarla ilgili İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce belediyemize gönderilen yazıda da ‘Düzenli olarak yapılan su tetkiklerinde bugüne kadar olumsuz bir duruma rastlanmadığı gibi mikrobik bulaşmayı engellemek üzere Bolu Belediyesi tarafından sular sürekli klorlanmakta olup müdürlüğümüzce bu hizmette de herhangi bir aksama olmadığı tespit edilmiştir. İlimizde gerek Ramazan ayı gerekse Ramazan Bayramı boyunca halkın genelini etkileyen bir ishal salgını olmamıştır. İddia edildiği gibi ishal vakalarında ciddi bir artış olmadığı gibi salgın olarak nitelendirilebilecek bir durum gözlenmemiştir."

"Analiz raporları sorun olmadığını tescilliyor"

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve belediyemiz tarafından alınan su örneklerine ait analiz raporları ile bakiye klor sonuçları da halkımızın tüketimine sunulan içme kullanma suyunda sorun olmadığı tescillenmiştir. Dolayısıyla söz konusu basın organlarında yer alan ‘şehir şebeke suyunun mikroplu olduğu ve ishal salgınına neden olduğu” iddiaları kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

"İddialar asılsız ve iftira amaçlı"

Söz konusu haberlerle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve yasal takibatın devam ettiğini belirten Bolu Belediyesi, "Belediyemizi yıpratmaya yönelik, hiçbir temele dayanmayan bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi konusunda halkımızı bir kez daha uyarmak isteriz. Vatandaşlarımızın içme kullanma suyuyla ilgili hiçbir endişesi olmasın, en güvenilir ve sağlıklı su, şebeke suyudur. Halkımız gönül rahatlığı ile belediyemizin denetimindeki içme ve kullanma suyunu kullanabilir." ifadelerini kullandı.

Haber: C. ÜSTÜNER