Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak kabul edilen Yeni Tip Korona Virüs Salgını ile ilgili Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde özel birimler oluşturuldu.

Oluşturulan özel birimler ile ilgili bilgi veren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Ömer Abidin Balbay, “İlk günden itibaren yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Hastane başhekimliğimiz ilk olarak Covid 19 pandemisiyle ilgili sağlık bakanlığımızın talimatları doğrultusunda tüm alanlarda tedbirler aldı. Bu kapsamda acil servisimizdeki diğer hastalarla tespit edilmeden, Covid 19 şüphelisi hastaların ilk değerlendirmeleri yapılmak üzere erişkin acil servis girişine pandemi çadırları kuruldu. Şüpheli hastalardan örnek almak amacıyla sağlık çalışanlarımızın hastayla temasını engelleyen örnek alma kabini yaptırıldı. Ayrıca üniversitemiz laboratuvarı da Düzce'deki tek yetkili Covid 19 laboratuvarı olarak 24 saat hizmet vermekte ve testleri aynı gün sonuçlandırabilmektedir. Hastalığın bulaşma riskini en aza indirmek için 2 adet bilgisayarlı tomografi ve MR'den biri sadece Covid 19 şüpheli hastalara ayrılmıştır.” diye konuştu.

“Diğer hastalarımız için tüm önlemleri aldık”

Pandeminin diğer hastalara bulaşmaması için gerekli tüm önlemeleri aldıklarını dile getiren Balbay, “Covid - 19 tanısı konan kesin hastalar için hastanemizde diğer servislerimizin tamamen uzağında yeni binada pandemi servisi ve pandemi yoğun bakım alanı oluşturuldu. Pandemi servisindeki tüm odalar tek kişilik özel banyosu ve tuvaleti olan odalardır. Ayrıca bu odalar hasta ve çalışan güvenliğinin sağlanması açısından kapalı devre kamera ve merkezi monitörler ile hekim ve hemşirelerimiz tarafından 7 gün 24 saat izlenmektedir. Hastalığı hafif şekilde seyreden Covid - 19'lu hastalarımızın tedavileri hastanemizde tam izolasyon kurallarına uygun ayrı bir serviste sürdürülmektedir. Dekanlığımız ve başhekimliğimiz tüm pandemi alanlarında çalışan Doktor hemşire ve diğer personelleri ayrı ayrı tanımlamış olup, Bu personeller diğer alanlarda çalışmamaktadırlar. Covid - 19 hastaları için ameliyat gerektiğinde Ana ameliyathanenin tamamen dışında erişkin acil servis içerisindeki ana ameliyathane ve asansörler tanımlanmıştır. Salgın süresince Covid - 19 dışında kalan hastalarımızın Mağdur olmaması adına sağlık bakanlığımızın belirlediği çerçevede diyaliz, kemoterapi, poliklinik ve klinik hizmetler pandemi servisleri dışında bağımsız ve güvenilir alanlarda devam ediyor. Toplum sağlığına her koşulda önem veren Düzce Üniversitesi rektörlüğü Tıp Fakültesi dekanlığı ve hastane başhekimliği adına bu süreçte en büyük fedakârlığı gösteren tüm sağlık çalışanlarımıza ve tüm Düzce halkına yürekten teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.