Oyun öncesinde Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, “Çocuk istismarını önlemek ile ilgili yürütülen toplumsal çalışmaları destekliyoruz. Düzce’yi kurtaracaksa anneler kurtaracaktır. Her kez, masa başı iş istiyor. Türkiye’de masalar dolu, birer meslek sahibi olarak aranan elaman haline gelmeliyiz. Toplumun bir bölümünü de çiftçiliğe yönlendirmeliyiz. Bizim Aranan elamana ihtiyacımız var. Yakınlarımızı meslek liselerine yönlendirmeliyiz.” şeklinde açıklamada bulundu.
Meclis Üyesi Nuri Hızel ise: “Delta Alfa Çorap Fabrikasına, toplum olarak sıkıntılı bulunan çocuk istismarı konusuna duyarsız kalmadıkları için teşekkür ederim” şeklinde açıklamada bulundu.
Düzce İşçileri Dayanışma Derneği, Dernek Başkanı Sedat Mıhcı: “Çocuk cinsel istismarı hakkında toplumda farkındalık ve bilinç oluşturmak amacıyla hazırlanan Toplum Olarak bu konuda daha bilinçli olmaya. Bilinçli tepkiler vermeye yönelik farkındalık oluşturmaya ihtiyacımız var “şeklinde konuştu.
Düzce Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Zeynep Topçu Bilir ise Çocuk İstismarına yönelik kısa bir sunum yaptı.
Daha sonra salona küçük öğrenciler alındı. Düzce Özel Anaokulu Gönüllü Öğretmenlerinin düzenlediği Sarı bebek oyununu büyük ilgiyle izledi.