(Sağlık-Sen) Düzce Şubesi 1 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde, sağlık çalışanlarının taleplerini içeren metni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına ambulansla gönderdi.


 
Ağustos ayında yapılacak 4.dönem toplu sözleşme görüşmeleri hakkında yazılı açıklama yapan Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini, yetkili sendika olarak masaya taşıyacaklarını ve sorunlarını çözmek için mücadele edeceklerini vurguladı.
 
Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük fedakarlıklar içerisinde çalıştıklarını hatırlatan Büyükbingöl, sahada yaptıkları çalışmalarla derledikleri sorunları ve talepleri toplu sözleşme görüşmeleri masasına taşıyacaklarını ifade etti.
 
Büyükbingöl sağlık çalışanlarını sedyede yatan hastaya benzeterek, “sağlık çalışanları sedyede yatan hasta gibidir. İyileşmesi ve şifa bulması, onların taleplerinin karşılanmasına bağlıdır. Biz, hastamızı toplu sözleşme masasına taşıyacağız ve iyileşmesi için ihtiyaç duyduğu taleplerini kazanıma dönüştürmek için mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 
Büyükbingöl, açıklamasında İsrail’in Mescid-i Aksa ablukasını da şiddetle kınadıklarını ve İslam birliğini, Müslümanlara yapılan zulme tek ses olarak karşı çıkmaya davet etti.    

Haber:Y.SEVER