Düzce İl Sağlık Müdürlüğü sağlık alanındaki hizmet kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda, Atatürk Devlet Hastanesi Muncurlu yerleşkesinde bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ‘‘Uzay Terapi Sistemi Cihazı’’ getirilerek vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.

Özellikle Serebral Palsili (Beyin Felçli-SP) çocuklarla, yürüme zorluğu çeken engellilerin beden dengesini sağlamalarına yardımcı olan terapi sayesinde, engellilerin doğru adımlar atabilmeleri desteklenecek.

Terapi kapsamında kafes içinde fizyoterapist eşliğinde yapılan egzersizler, engellilerin uygun pozisyonda durmalarına imkan tanırken, bu tedavi yöntemiyle zayıf olan kaslar çalıştırılmasına imkan veriliyor.

Kafesin, hastanın dengesini sağlama, adım atma becerisini geliştirme ve ayakta durma, baş ve gövde kontrolü olmayan çocukları durağan hale getirme gibi özellikleri vardır, terapinin tam taban teması olmadan yürüyen çocukların/hastaların doğru yürümelerine yardımda bulunuyor.

Üst gövdede denge sağlanmasına da yardımcı olan bu yöntemle, engellilerin 8 hafta gibi kısa bir sürede bağımsızlık düzeyini arttıracak şekilde doğru yürümelerini sağlayan bu sistem sayesinde, 1 yıldan uzun sürebilen fizik tedavi yöntemleri, bu terapiyle daha kısa zamanda sonuç veriyor.

Haber:İ.İ.AYDOĞDU