İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Peritonit tanısı ile opere edilen E. G. isimli hasta için, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğince Sağlık Bakanlığı Hava Koordinasyon Merkezi ile vakit kaybedilmeden irtibata geçilerek, Hava Ambulansı ile 18 Temmuz şehir stadyumuna getirildi.

Hasta Düzce 18 Temmuz Stadyumunda helikopterden alınarak,  Düzce 112 Acil Servis Ambulansı ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Genel Cerrahi kliniğine götürüldü.

Konu ile ilgili Düzce İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinde Sağlık Bakanlığı öncülüğüne,  Düzce Valiliği koordinesinde ve İl Sağlık Müdürlüğü'nün özverili çalışmaları ile her türlü hastaya ulaşmak, vatandaşlarımız için hızlı, etkin ve verimli hizmet verebilmek adına, devletimizin her türlü imkânları seferber edilmektedir” denildi.

Peritonit hastalığı nedir?

Peritonit; peritonun tümü veya bir kısmının inflamasyonudur. İntraabdominal infeksiyon sonucunda gelişir. İnfeksiyon lokalize edilebilirse peritonit lokal olarak sınırlanır. Eğer savunma yetersiz kalırsa generalize peritonit, SIRS ve septik şok gelişir. Peritonitler; primer, sekonder, tersiyer peritonitler ve intrabdominal abseler olarak incelenir.