Akçakoca Devlet Hastanesi'nde görevli dahiliye doktorları Şeyma Bahşi Arslan ve Gün Işıl Yalçın girdikleri tıpta yan dal sınavlarında başarılı oldu ve uzmanlık eğitimi almaya hak kazandı. İki doktorun eğitim için ilçeden ayrılacak olması halk arasında endişeye neden oldu. Hastanenin hekimsiz kalacağını düşünen Akçakocalılar'ın beklediği açıklama, en yetkili ağızlardan geldi.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz ve Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Haldun Çolak konu hakkında açıklama yaparak, yeni hekimlerin getirilmesi için Sağlık Bakanlığı ile temas kurulduğunu söyledi.

"Kazanılmış olan bir hakları var"

Hastane Başhekimi Op. Dr. Haldun Çolak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Her iki dahiliye doktorumuzda mayıs ve haziran aylarında Akçakoca’ya  atanmıştı. Akçakoca Devlet Hastanesi’ne atanmadan önce 2018’in Aralık ayında ‘yan dal uzmanlık sınavını’ kazanmış olmalarına binaen şu anda atamaları gerçekleştirildi. Hekimlerimizin ayrılmalarıyla ilgili başka bir neden yok. Kazanılmış olan bir hakları var ve tabii ki her hekimin hak kazanımlarıyla ilgili değerlendirmeleri de kendilerine kalmış bir olay. Bunun dışında başka bir durum söz konusu değil."

İl Sağlık Müdürü: Hekimlerimiz ayrılmadan yenilerini getireceğiz

Akçakoca Devlet Hastanesi’nde idareci ve personelle bir toplantı gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz da toplantı sonrasında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Akçakoca  Devlet Hastanesi’nde hekim sayısında belli bir artışın olduğunu söyleyebiliriz. Dahiliye doktorlarımız yan dal sınavı kazandı. Ayrılmalarının nedeni bu. Dahiliye uzmanlıkları üzerine nefroloji alanında 4 – 5 yıl ihtisas yapacaklar. Hekimlerimizin açıklarını kapatmak adına tekrar Bakanlık ile görüşerek arkadaşlarımız ayrılmadan o açığı telafi edeceğiz."