2001 yılından bu yana nisan ayının son cumartesi günü "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanıyor.  Dünya Veteriner Hekimler Günü'nün 2016 yılı teması “TEK SAĞLIK YAKLAŞIMI ve SÜREKLİ EĞİTİM’’olarak belirlendi.   Düzce Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil de veteriner hekimler günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada İnsanlarda görülen hastalığın yüzde 6'nin hayvan kökenli olduğuna dikkat çekti.

Karanfil, "200'den fazla, ZOONOZ denen hayvanlardan insanlara geçen hastalığın,patojen denen hastalık yapıcı etkenleri 800'lü rakamları geçmiştir. Son yıllarda SARS,KUŞ GRİBİ,DOMUZ GRİBİ,EBOLA ve ZİKA’nın oluşturduğu tehdit ciddi boyutlara varmıştır.Buna bilinçsiz ANTİBİYOTİK kullanımı sonrası ANTİBİYOTİK DİRENCİ de eklenince hastalıklarla mücadelede zayıf kalınmaktadır. Bu nedenle, insan sağlığı ve hayvan sağlığı alanlarındaki çalışmaların ayrı ele alınması mümkün değildir. Gelişmiş dünya bunun farkındadır ve bizlerde bunun farkına varmalıyız." ifadelerini kullandı.

Karanfil, sağlık sorunlarını çözmek için İnsan,Hayvan ve Çevre sağlığı sektörlerinin TEK SAĞLIK çatısı altında koruyucu sağlığa yönelmesi ve SÜREKLİ EĞİTİM gerektiğinin altını çizdi.