2016 yılı 21 Mart Dünya Ormancılık Haftası'nda düzenlenen etkinlikler kapsamında, Düzce Orman İşletme Müdürlüğü'nce, birçok okulda öğrencilere ağaç tohumunu ve fidan dikimini teşvik etmek amacıyla dağıtılan kalemlerin içinde bulunan tohumlar yeşermeye başladı.

Doğayı sevdirmenin en iyi yolu...

Cumaova Orman İşletme Şefliği ve Cumayeri Pakmaya Nimet Pırsak İlköğretim Okulu yetkililerinin işbirliği ile ilkokul öğrencilerine dağıtılan tohumlu kalemler, minik ellerde can buldu.

Öğretmenlerinin sorumluluğunda gerçekleştirilen bir projeyle, öğrenciler tarafından saksılara dikilen kalemlerdeki çam tohumları çimlenerek boylanmaya başladı.

Doğaya karşı olan sorumluluklarını öğrencilere hatırlatmak amacıyla böyle bir proje uyguladıklarını belirten yetkililer tarafından, öğrencilerin çam tohumlarını kendi emekleriyle dikip büyütmelerinin, çocukların doğaya karşı olan sorumluluklarını perçinleştireceğini ve böylelikle doğaya ve ormanlara karşı saygılı bir toplumun fertlerine dönüşeceklerini ifade edildi.

 Her safhasını görme imkânı buluyorlar

Düzce Orman İşletme Müdürü Selçuk Yıldız, ilkokul öğrencilerinin kendi yetiştirdikleri ağaçların her safhasını görme imkânının olduğunu ve bu durumun onlar için daha eğitici ve öğretici olduğunu söyledi. Yapılan projenin kendisini de çok mutlu ettiğini, bu tür projelere İşletme Müdürlüğünün tüm imkânlarıyla, her zaman destek olacağını sözlerine ekledi.

Haber:C.ÜSTÜNER