Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulunca koronavirüs salgını nedeniyle talebi artan ürünlerde fahiş fiyat uygulayan firmaların isimleri açıklandı. Normalden çok yüksek fiyat uygulayarak halkı mağdur edip haksız kazanç elde eden firmalar illere göre ifşa edildi. Buna göre; Düzce'de 3 firmanın fahiş fiyat uyguladığı tespit edildi. Düzce'de faaliyet gösteren Toprak Medikal Sağlık Ürünleri Pazarlama, Emirgan Eczanesi ve Şişko Medikal firmalarının her birine fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle 10 bin 475 TL para cezası kesildi. Toplam 31 bin 425 TL cezai işlem uygulanan bu 3 firmadan Toprak Medikal ile Emirgan Eczanesi'nin maskede, Şişko Medikal'in ise dezenfektanda yüksek fiyat uyguladığı açıklandı. bakanlığın sitesinden ifşa edildi.


1 Nisan 2020 tarihi itibariyle gerek 81 Ticaret İl Müdürlüğü gerekse Reklam Kurulu tarafından denetim altına alınan 7 bin 386 firmayla ilgili yasal sürecin devam ettiği belirtilen duyuruda, kanuna aykırı bulunan uygulamaların internet üzerinden gerçekleştirilmesi halinde aykırılığı gerçekleştiren firma hakkında 104 bin 781 lira, diğer satış yerlerinde gerçekleştirilmesi halinde ise 10 bin 475 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Fahiş fiyat nedir?

Fahiş kelime anlamı olarak ölçüyü aşan, aşırı, çok fazla, adil olmayan anlamlarına geliyor. Fahiş fiyat da adil olmayan fiyat anlamına geliyor.