Türk Sağlık Sen Düzce Şubesi Başkanı Ekrem Çavuş, geçtiğimiz gün Meclis’e sağlık çalışanlarına yönelik olarak yıpranma payı ve doktorların emeklilik maaşlarında artış öngören düzenlemeye ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yıpranma payı tüm sağlık çalışanlarını kapsamıyor
Tasarıda yıpranma payının 60 gün, yani 6 yıla 1 yıl olarak düzenlendiğini kaydeden Çavuş, Başkan Erdoğan’ın 90 gün, yani 5 yıla 1 yıl olarak düzenleme yapılmadığımı kaydeden Çavuş, bu tasarının tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını beklediklerini belirtti ve yalnızca sağlık meslek mensupları olmasına tepki gösterdi. Yıpranma payının geriye dönük hesaplanmayacağını da anımsatan Çavuş, “Tasarı yine hayal kırıkldığı. Fayda bakımından geçmişe dönük ve tüm çalışanları kapsayan bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” ifadesinde bulundu.

“Emeklilikte gelir kaybının telafisi için gerekli düzenleme yapılmalı”
Tasarıda yer alan diğer önemli düzenlemenin ise emeklilikte doktorlara ve diş hekimlerine yapılacak ilaveler olduğunu altını çizen Çavuş, “Bu düzenleme ile uzmanlar 2 bin TL diğer doktorlarımız da 1500 TL’lik bir ilave ücreti emekliliklerinde alacaklardır. Emeklilikte ücretlerin yetersizliği tüm sağlık çalışanlarının temel sorunu iken sadece doktorlarımıza ve diş hekimlerimize yönelik bir iyileştirme yapılması eksik bir uygulama olmuştur. Tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları gelir kaybının telafisi için gerekli düzenleme yapılmalıdır. Sağlık hizmetlerini ekip işi olarak değerlendirip hakların tanınmasında ayrımcılık yapmak yanlıştır. Bu durum çalışma barışını ve huzurunu baltalayacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber: Ö.YILMAZ