Sağlık Bakanlığının 2023 hedefleri doğrultusunda yapılan çalışmalarda  Düzce’de bir yenisi daha eklendi. Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı’nın öncülüğünde İl Sağlık MüdürüDr. Yasin Yılmaz koordinasyonunda sağlık alanında yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanında bir ilki gerçekleştirerek ilk Dijital Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi unvanını aldı.
 Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi; Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane çalışmaları kapsamında O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek bu unvanı Türkiye’de almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.


 
Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi böylece dijital olma seviyesini uluslararası düzeyde derecelendirildiği bu süreçte başarısını bir kez daha belgeledi.
Bu süreçte yapılan iyileştirmeler arasında şunlar yer aldı:

Kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde hasta güvenliğini arttıran uygulamaların yanı sıra hekimlere Klinik Karar sürecinde destek olması için çeşitli ekranlar oluşturuldu.



Türkiye’de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ilk kez “Hemşirelik Hizmetleri Birimi ” ilk kez oluşturuldu ve bu birimde kullanılmak üzere Tıbbi Cihaz temin edildi. Hemşirelik Hizmetleri ile hekimin gerekli görmesi halinde tüm yaşamsal bulguların ölçümlenerek kayıt altına alınması sağlandı.



Merkezde yapılan işlemlerden özellikle protez ve sterilizasyon uygulamalarının kesintisiz takibi için oluşturulan barkod sistemleri ile süreç gözlemleri netleştirildi.

Haber: C.A. KUŞ