Sağlık alanında gelişen teknolojiyi takip etmek isteyen Düzce Üniversitesi Hastanesi’nde günün en ileri laparoskopik (kapalı ameliyat) cerrahi yöntemi olan Üç Boyutlu Laparoskopik Cerrahi Ünitesi’ni hastaların hizmetine sundu.

Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, üç boyutlu laparoskopik cerrahi ünitesi ile geçmiş yıllarda açık yöntemle yapılan ameliyatların, günümüzde genel cerrahi tarafından laparoskopik yöntemle yapılabildiğini dile getirdi.

“Hastaların hastanede kalış sürelerini kısaltıyor”
Laparoskopik yöntemlerin, hastaların hastanede kalış sürelerini kısalttığını belirten Pehlivan, bu yöntemin hastaların daha erken ayağa kalkmalarını, daha az ağrı duymalarını ve daha erken işlerine dönmelerine imkan sağladığını vurguladı.

“Cerrahi işlemlerin kalitesine de katkı sağlayacak”
Yüksek teknolojik özellikli cerrahilerin artık üç boyutlu laparoskopi sistemiyle yapılabildiğinin altını çizen Pehlivan, bölgede hizmet veren üç boyutlu laparoskopi sisteminin,  yapılacak cerrahi işlemlerin kalitesine de daha fazla katkı sağlayacağını ifade etti.

Reflü, obezite cerrahisi ile mide ve bağırsak tümörlerinde kullanılacak
Pehlivan, bu yöntemle Üniversite Hastanesi’nde reflü ve obezite cerrahisi ile mide ve bağırsak tümörleri cerrahisi başta olmak üzere birçok ileri laparoskopik ameliyatın yapılabileceğine dikkat çekti.