Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin Muncurlu’da bulanan Ek Hizmet binasına bir takım ziyaretlerde bulundu. Yeni açılan Romatoloji bölümü ile alakalı bir bilgilendirme toplantısına katılan Vali Dağlı, toplantının ardından hastanede tedavi gören vatandaşlar ile hasbihal etti. Muncurlu’da bulunan Ek Hizmet binasına Van, Erzurum, Ordu ve Kocaeli gibi Türkiye’nin çeşitli yerlerinden hastaların geldiğini belirten Vali Dağlı,  “Buranın aranan ve istenen bir hastane konumuna geldiğini görmek bizi ziyadesi ile memnun etti” diye konuştu.



 
“Burası aranan ve istenen bir hastane oldu”
Fizik tedavi konusunda Muncurlu’da bulunan hastanenin aranan ve istenen bir hastane olduğunu belirten Vali Dr. Zülkif Dağlı şöyle konuştu: “Romatoloji bölümü doktorumuzu bugün itibariyle göreve başlayarak hasta kabul ediyor. Bizde burada başlangıç olması açısından bir toplantı yaptık. Hastalarımız ile beraber bir hasbihal yaptık. Hastalarımızı ziyaret ettik. İlgi çekici olan bir şey var hasta ziyaretlerimizde. 100 yatağımız var bildiğiniz gibi. Hastalarımız  Ordu, Van, Erzurum ve Kocaeli gibi Türkiye’nin her yerinden hastamız var. Artık hastalar  biliniyor. İyi hastane neresi araştırıyor. Hastanenin boş olması veya doktorların iyi olması hastalar için bir kriterdir.  Burası aranan ve istenen bir hastane konumuna geldiğini görmek bizi ziyadesi ile memnun etti.”
 




“Hastanede bulanan yatak kapasitemizi arttıracağız”
Hastanede bulunan yatak kapasitesini 100 yataktan 150 yatağa çıkartılacağını açıklayan Vali Dağlu şunları söyledi: “Burada şuan 100 yatak var hepsi dolu. Bunun için buraya bir 50 yatak daha ilave ederek fizik tedavi bölümünü 150 yatağa çıkaracağız. Romatoloji doktorumuzun göreve başlaması da ayrıca önemli bir gelişme. Ayrıca psikiyatri bazı bölümleri de burada olacak. En az bunlar kadar önemli olan “Geleneksel Tıp” dediğimiz bölümünü burada kurduk. Doktorlarımız eğitimlerini aldılar. Yine yardımcı sağlık personeli eğitimlerini alarak burada olacaklar. Buda buranın aranan bir hastane olmasına katkı sağlayacaktır. İnsanlarımız için en iyisini yapmak için İl Sağlık Müdürümüz başta olmak üzere müdür yardımcımız, hastane başhekimimiz  ve tüm sağlık personelimiz canla başla çalışıyorlar. Hepsini takdir ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları nasıl biraz daha ileri götürürüz onun toplantısını yaptık ve yeni bir eylem planı hazırlamak suretiyle bunları da birkaç aya kadar yürürlüğe koyacağız.”