Düzce'de 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü etkinlikleri devam ediyor.

Bu kapsamda Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ekiplerince tütün ürünlerinin zararları hakkında toplum bilincinin oluşturulması ve bu bilincin artarak devam etmesini sağlamak amacıyla; Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde farkındalık standı açıldı.



Standı ziyaret eden vatandaş ve kurum personellerinin Karbonmonoksit Ölçümleri yapılarak dumansız hava sahası ve sigaranın zararları anlatıldı. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesilesiyle sigara kullanan vatandaşları bu zararlı alışkanlıktan kurtulmaya davet eden sağlık çalışanları, verdikleri afişlerle de bilgilendirmelerde bulundu.



Sigara bağımlılığının tüm diğer kronik hastalıklar gibi tıbbi tedavi gerektirdiğine dikkat çeken, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, "Bu bağımlılık tedavi edilmez ise ömür boyu sürebilir. En iyi tedavi hiç başlamamak, eğer başlandıysa da bırakma yönünde doğru adımları atmaktır. Bu stantlarda vatandaşlarımıza sigaranın zararları, sigarayı bırakma yöntemleri, sigara bırakmak için yardım alabilecekleri Alo 171 Danışma Hattı ve ilimizde bulunan Sigara Bıraktırma Poliklinikleri hakkında bilgi verilmiş, broşür dağıtılmış ve karbonmonoksit ölçümü yapılmıştır.” dedi.