Yaz ayının gelmesi ile birlikte kışın görünmeyen bir çok haşere havaların ısınması ile birlikte artıyor. Bu kapsamda Düzce İl Umumi Hafzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı M. Mustafa İmamoğlu başkanlığında Valilik Toplantı Salonu’nda toplandı. Toplantıda yeniden gündemde olan ve önemini koruyan sıtma, şark çıbanı, batı nil ateşi, deng ateşi, zika virüsü gibi hastalıklar taşıyan sivrisinek, kum sineği, kara sinek gibi haşerelerle mücadele kararı alındı. 

Vektörle bulaşan hastalıkların mücadelesinde en önemli stratejilerden birinin vektör kontrolünün olduğu konuşulan toplantıda, her yıl olduğu gibi bu yıl da sivrisinek, karasinek ve hastalık yapıcı haşereler için koyulan kurallar doğrultusunda ilaçlama kararı alındı.

Haşere mücadelesinin belediye sınırları içinde ilgili belediye tarafından çeltik alanlarında Tarım İl Müdürlüğü,  mücavir alan dışında İl Özel İdaresi tarafından yapılmasına ve İl ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi ile İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi kararı alındı. Yine köy ve beldelerde halka eğitim vermesine karar verildi.