Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tüketicilerin gıdayla ilgili şikayetlerini iletmeleri için kurulan ''Alo Gıda 174'' hattına Mayıs ayında Düzce'den 17 şikayet geldi. Şikayetler üzerine yapılan incelemede 1 iş yerinde olumsuzluğa rastlanıldı.
İl ve ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince Mayıs ayı içerisinde il genelinde faaliyet gösteren; gıda üretim, satış ve toplu tüketim işyerlerinde 371, yem satışı yapan işyerlerinde 11 olmak üzere toplam 382 adet denetim yapıldı. Yapılan denetimlerde 8 firmaya mevzuata aykırılıkları nedeni ile toplam 60 bin TL. İdari para cezası uygulandı.
Yapılan 18 su ürünleri satış yeri ve 5 alabalık işletmesi denetimi sonucunda işletmelerde su ürünleri mevzuatı ile ilgili uygunsuz bir duruma rastlanılmadığı bildirildi.
Yaz aylarının gelmesiyle çiftçinin başına dert olan Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısı için mayıs ayında 82 adet reçete yazıldı.
Amerikan Beyaz Kelebeği zararlısına karşı toplu mücadele yapmak üzere 10 adet ekip oluşturuldu. Mayıs ayında 800 kg zirai ilaç, 800 kg şeker ve 2 ton mazot alımı gerçekleştirileceği bildirilerek çalışmalara Haziran ayında uygun zamanda toplu mücadele yapılacağı kaydedildi.

Haber: S. KAŞKIR